Bolt odgovara: I, šta kažete, Beljerin brži od mene?!

Atletičar sa Jamajke odgovorio na "prozivku" da je Ektor Beljerin brži od njega.

Ostali sportovi 05.04.2016 | 19:40
Bolt odgovara: I, šta kažete, Beljerin brži od mene?!

Svi su bili iznenađeni kada su merenja na testovima u Hertfordširu, predgrađu glavnom grada Engleske u kom treniraju fudbaleri Arsenala, pokazala da je njihov bek Ektor Beljerin oborio "prolazno vreme na 40 metara" Juseina Bolta.

Bio je brži za čak 22 stotinke. I to od zvanično najbržeg čoveka na svetu...

On je tu distancu od 40 metara pretrčao za 4,41 sekunde, ali nije hteo da se previše hvali. Skromni momak iz Barselone nije želeo da izaziva Jamajkanca, pa je pokušao da smanji očekivanja.

"On je sprinter, očigledno je da je najbrži čovek na svetu. Video sam da ljudi govore da sam ja brži od njega, ali je uvek to drugačije kada imate loptu u nogama. Ja sam fudbaler, to je jedini sport kojim se bavim. Ne bih pokušao da ga izazovem. Ne želim da se trkam sa njim", poručio je Ektor Beljerin koji prosto blista ove sezone u dresu Arsenala.

Hteo on to ili ne, ali su ove informacije stigle i do Jamajkanca. Već odavno su počele priče o tome ko bi pobedio u dvoranskoj trci na 60 metara, da li Španac ima budućnost i u atletici, te da li je ovo nepoštovanje Usaina Bolta - često se moglo pročitati u medijima. Odgovorio je i Bolt...

"Smešne su mi te priče", počeo je on.

Objasnio je i zašto je Beljerin imao bolji rezultat od njega.

"Fudbaleri su brzi u prvih 10-20 metara - tako treniraju. Ja treniram da budem najbrži na 100 ili 200 metara", kazao je on.

I da, najbrži je na 100 i 200 metara. Usein Bolt bio je šampion u tim kategorijama u Pekingu i Londonu, a već ovog leta pokušaće da dođe i do svojih novih medalja na Olimpijskim igrama. Za sada ima čak 6 zlata.

20-godišnji Ektor Beljerin ima dva trofeja sa Arsenalom - FA Kup i Komjuniti šild.

Komentari / 0

Ostavite komentar