Нова нада да се граница може прећи

Мигранти су поново нагрнули у камп у Идоменију на грчко-македонској граници након што су чули да ће граница бити силом отворена, преноси АФП.

 

Свијет 27.03.2016 | 13:00
Нова нада да се граница може прећи

Ова агенција наводи да се више десетина избјеглица пуних наде окупило данас на жељезничким шинама у Идоменију и код граничне ограде пјевајући и чекајући остале да дођу, док су поред њих стражарили грчки полицајци у опреми за разбијање демонстрација.

Млади сиријски избеглица казао је грчким медијима да кружи прича да ће страни новинари и званичници Црвеног крста помоћи избјеглицама да силом пробију ограду и уђу у Македонију.

"Чули смо данас да ће се граница отворити и дошли смо да је пређемо. Рекли су нам да ће Црвени крст и 500 новинара из цијелог свијета бити уз нас, казао је он, не наводећи ко је био извор те информације.

Други млади сиријски избјеглица рекао је да је његова сестра, која живи у Њемачкој, прочитала исту тврдњу на интернету и јавила му. АФП подсјећа да се грчке власти труде да евакуишу око 11.600 људи који су заглављени у кампу у Идоменију.

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Струја

27.03.2016 14:23

Јадан народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре струја

27.03.2016 14:34

Ако си мислио на ЕУ.управу си.

ОДГОВОРИТЕ