Nova nada da se granica može preći

Migranti su ponovo nagrnuli u kamp u Idomeniju na grčko-makedonskoj granici nakon što su čuli da će granica biti silom otvorena, prenosi AFP.

 

Svijet 27.03.2016 | 13:00
Nova nada da se granica može preći

Ova agencija navodi da se više desetina izbjeglica punih nade okupilo danas na željezničkim šinama u Idomeniju i kod granične ograde pjevajući i čekajući ostale da dođu, dok su pored njih stražarili grčki policajci u opremi za razbijanje demonstracija.

Mladi sirijski izbeglica kazao je grčkim medijima da kruži priča da će strani novinari i zvaničnici Crvenog krsta pomoći izbjeglicama da silom probiju ogradu i uđu u Makedoniju.

"Čuli smo danas da će se granica otvoriti i došli smo da je pređemo. Rekli su nam da će Crveni krst i 500 novinara iz cijelog svijeta biti uz nas, kazao je on, ne navodeći ko je bio izvor te informacije.

Drugi mladi sirijski izbjeglica rekao je da je njegova sestra, koja živi u Njemačkoj, pročitala istu tvrdnju na internetu i javila mu. AFP podsjeća da se grčke vlasti trude da evakuišu oko 11.600 ljudi koji su zaglavljeni u kampu u Idomeniju.

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Struja

27.03.2016 16:23

Jadan narod

ODGOVORITE
Name

re struja

27.03.2016 16:34

Ako si mislio na EU.upravu si.

ODGOVORITE