Пресуда Караџићу освета запада Србима

Геополитичар руског института "Катехон" Леонид Савин сматра пресуду првом предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу осветом Запада српском народу у америчкој геополитичкој игри.

 

Република Српска 27.03.2016 | 10:14
Пресуда Караџићу освета запада Србима

Савин је за "Вечерње новости" рекао да је Москва знала да ће Караџић бити осуђен, али да није очекивала толику казну, те да зна и да бивши предсједник Српске није ни криминалац, ни мафијаш, а најмање особа која је издавала кључне наредбе које су узроковале крвопролиће у БиХ.

Он је истакао да први тест на Балкану има концепт "мрежно-центричних" ратова, који је осмислио Американац Џон Ворден. Савин је објаснио да је ријеч о оружаном сукобу у којем су мете првенствено грађани, а затим војници.

"Не гађају се сви циљеви већ сва чворишта друштвено-економског живота, земље и комплетна инфраструктура", указао је Савин, који је на дан изрицања пресуде Караџићу и годишњицу НАТО бомбардовања боравио у Београду.

Он је нагласио да је код агресора важно да претходно међу грађанима обезбиједи савезнике на терену а, прије свега, циљ је да се порази дух народа који је нападнут.

"Овакви ратови иначе по владајућим ратним законима нису дозвољени и зато их Запад изводи без одобрења УН. Хибридни ратови у данашњем облику почели су практично НАТО агресијом на Југославију", каже Савин.

Савин је истакао и да на мигрантски талас у Европи треба гледати као на компоненту хибридног рата против најстаријег континента и треба знати да је његов концепт настао на Харварду. "Мигранти су у Европу позивани из два велика центра у ЕУ, од којих је један у Енглеској.

Неке земље, укључујући и Њемачку, звале су избјеглице `да их заштите`. Веома је важно да су се у многим земљама појавиле партије и лидери који су против слијепог слушања САД", рекао је Савин.

Он је навео да су најгоре злочине у име такозване "Исламске државе" у Сирији починили људи који су дошли из Европе. "То свједоче њихови видео-записи, које уредно остављају.

Број европских `фанатика` Арапа и муслимана који су друга или трећа генерација одрасла у Европи, нажалост није познат, а прећуткује се да ратују и у `Ал нусри` и сличним покретима.

Интересантно је питање ко је те људе врбовао, испрао им мозак и како то није примијећено у земљама из којих долазе", истакао је Савин.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Мирко модрица

27.03.2016 11:12

Нека се свете Србима зато их сад у Европи дизу у ваздух ти исти који су подрзавали 92. досли су им на куцна врата и треба им.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Мирко Модрица

27.03.2016 11:26

Како си то добро сконтао,сам или ти је неко помогао?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

27.03.2016 11:58

Нису они нама опростили још од другог свјетског рата што смо им побили очеве и дједове фасисте

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

27.03.2016 13:11

Мислиш Првог! Када смо срушили два царства Аустро угарско и турско!

Name

ОтвориОци

27.03.2016 14:23

Засто наси политицари(у Србији и Републици Српској) не казу ЈАСНО и ГЛАСНО, као сто је то рекоа проф. др. Влајки: Америка је највеци непријатељ православља, Европе. Она је организатор "избјеглица" са блиског истока само да би дестабилизовала Европу. Све сто не ваља на овој земаљској кугли, производ је САД. Зар нисте својевремено читали "Зону сумрака". Ту је Америка описана какву је сада видимо. ОТВОРИМО ОЧИ!!!!!!!!!!!!!!!, док није касно....

ОДГОВОРИТЕ