Presuda Karadžiću osveta zapada Srbima

Geopolitičar ruskog instituta "Katehon" Leonid Savin smatra presudu prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću osvetom Zapada srpskom narodu u američkoj geopolitičkoj igri.

 

Republika Srpska 27.03.2016 | 10:14
Presuda Karadžiću osveta zapada Srbima

Savin je za "Večernje novosti" rekao da je Moskva znala da će Karadžić biti osuđen, ali da nije očekivala toliku kaznu, te da zna i da bivši predsjednik Srpske nije ni kriminalac, ni mafijaš, a najmanje osoba koja je izdavala ključne naredbe koje su uzrokovale krvoproliće u BiH.

On je istakao da prvi test na Balkanu ima koncept "mrežno-centričnih" ratova, koji je osmislio Amerikanac DŽon Vorden. Savin je objasnio da je riječ o oružanom sukobu u kojem su mete prvenstveno građani, a zatim vojnici.

"Ne gađaju se svi ciljevi već sva čvorišta društveno-ekonomskog života, zemlje i kompletna infrastruktura", ukazao je Savin, koji je na dan izricanja presude Karadžiću i godišnjicu NATO bombardovanja boravio u Beogradu.

On je naglasio da je kod agresora važno da prethodno među građanima obezbijedi saveznike na terenu a, prije svega, cilj je da se porazi duh naroda koji je napadnut.

"Ovakvi ratovi inače po vladajućim ratnim zakonima nisu dozvoljeni i zato ih Zapad izvodi bez odobrenja UN. Hibridni ratovi u današnjem obliku počeli su praktično NATO agresijom na Jugoslaviju", kaže Savin.

Savin je istakao i da na migrantski talas u Evropi treba gledati kao na komponentu hibridnog rata protiv najstarijeg kontinenta i treba znati da je njegov koncept nastao na Harvardu. "Migranti su u Evropu pozivani iz dva velika centra u EU, od kojih je jedan u Engleskoj.

Neke zemlje, uključujući i NJemačku, zvale su izbjeglice `da ih zaštite`. Veoma je važno da su se u mnogim zemljama pojavile partije i lideri koji su protiv slijepog slušanja SAD", rekao je Savin.

On je naveo da su najgore zločine u ime takozvane "Islamske države" u Siriji počinili ljudi koji su došli iz Evrope. "To svjedoče njihovi video-zapisi, koje uredno ostavljaju.

Broj evropskih `fanatika` Arapa i muslimana koji su druga ili treća generacija odrasla u Evropi, nažalost nije poznat, a prećutkuje se da ratuju i u `Al nusri` i sličnim pokretima.

Interesantno je pitanje ko je te ljude vrbovao, isprao im mozak i kako to nije primijećeno u zemljama iz kojih dolaze", istakao je Savin.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Mirko modrica

27.03.2016 11:12

Neka se svete Srbima zato ih sad u Evropi dizu u vazduh ti isti koji su podrzavali 92. dosli su im na kucna vrata i treba im.

ODGOVORITE
Name

Re Mirko Modrica

27.03.2016 11:26

Kako si to dobro skontao,sam ili ti je neko pomogao?

ODGOVORITE
Name

Md

27.03.2016 11:58

Nisu oni nama oprostili još od drugog svjetskog rata što smo im pobili očeve i djedove fasiste

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

27.03.2016 13:11

Мислиш Првог! Када смо срушили два царства Аустро угарско и турско!

Name

OtvoriOci

27.03.2016 14:23

Zasto nasi politicari(u Srbiji i Republici Srpskoj) ne kazu JASNO i GLASNO, kao sto je to rekoa prof. dr. Vlajki: Amerika je najveci neprijatelj pravoslavlja, Evrope. Ona je organizator "izbjeglica" sa bliskog istoka samo da bi destabilizovala Evropu. Sve sto ne valja na ovoj zemaljskoj kugli, proizvod je SAD. Zar niste svojevremeno čitali "Zonu sumraka". Tu je Amerika opisana kakvu je sada vidimo. OTVORIMO OČI!!!!!!!!!!!!!!!, dok nije kasno....

ODGOVORITE