Надал: Новак можда и превише доминира!

Рафаел Надал коментарисао је доминацију Новака Ђоковића, Роџера Федерера и њега у последњих 10 година у светском тенису.

Тенис 28.03.2016 | 14:20
Надал: Новак можда и превише доминира!

Шпански тенисер сматра да је тенис у протеклој деценији имао сјајна ривалства и да је то добра ствар и додао да у последње две године доминира само један играч – Новак Ђоковић.

„Нажалост, очигледно је да је сада боље за Новака. Не знам. Зависи за кога“, рекао је Надал на питање да ли мисли да је боље када један играч доминира као што Новак ради или када је у питању ривалство на врху које су имали Роџер Федерер и он.

„Мислим да су генерално ривалства добра ствар. Мислим да није добро када сваке недеље други играч осваја титулу. Када би то био случај, онда би људи долазили на турнире и не би знали ко је фаворит. Тешко је, јер је људима потребно да подржавају једног играча. Због тога су потребне звезде. Да би створили звезде потребни су вам играчи који су дуго ту и који се такмиче често за најважније титуле. У исто време, добро је имати и комбинацију стилова. Добро је имати различите играче који се боре за најважније титуле. Мислим да се то догађало у претходних 10, 12 година. У последње две године доминира један, можда и превише. Али, заслужује то“, рекао је шпански тенисер.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

кмкок

28.03.2016 12:30

Био је давно Бјорн Борг који је, док год је играо, био непобиједив. Кад га је побиједио Јохн МцЕнрое послије епохалног и незаборавног меца он се повукао из свијета тениса... то сто Дјоковиц смета Надалу то је искљуциво Надалов проблем...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОО7

28.03.2016 14:57

Чуди ме реаговање Надала.како је дошао до 27 титула,вероватно није доминирау?

ОДГОВОРИТЕ