Nadal: Novak možda i previše dominira!

Rafael Nadal komentarisao je dominaciju Novaka Đokovića, Rodžera Federera i njega u poslednjih 10 godina u svetskom tenisu.

Tenis 28.03.2016 | 14:20
Nadal: Novak možda i previše dominira!

Španski teniser smatra da je tenis u protekloj deceniji imao sjajna rivalstva i da je to dobra stvar i dodao da u poslednje dve godine dominira samo jedan igrač – Novak Đoković.

„Nažalost, očigledno je da je sada bolje za Novaka. Ne znam. Zavisi za koga“, rekao je Nadal na pitanje da li misli da je bolje kada jedan igrač dominira kao što Novak radi ili kada je u pitanju rivalstvo na vrhu koje su imali Rodžer Federer i on.

„Mislim da su generalno rivalstva dobra stvar. Mislim da nije dobro kada svake nedelje drugi igrač osvaja titulu. Kada bi to bio slučaj, onda bi ljudi dolazili na turnire i ne bi znali ko je favorit. Teško je, jer je ljudima potrebno da podržavaju jednog igrača. Zbog toga su potrebne zvezde. Da bi stvorili zvezde potrebni su vam igrači koji su dugo tu i koji se takmiče često za najvažnije titule. U isto vreme, dobro je imati i kombinaciju stilova. Dobro je imati različite igrače koji se bore za najvažnije titule. Mislim da se to događalo u prethodnih 10, 12 godina. U poslednje dve godine dominira jedan, možda i previše. Ali, zaslužuje to“, rekao je španski teniser.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

kmkok

28.03.2016 12:30

Bio je davno Bjorn Borg koji je, dok god je igrao, bio nepobijediv. Kad ga je pobijedio John McEnroe poslije epohalnog i nezaboravnog meca on se povukao iz svijeta tenisa... to sto Djokovic smeta Nadalu to je iskljucivo Nadalov problem...

ODGOVORITE
Name

OO7

28.03.2016 14:57

Čudi me reagovanje Nadala.kako je došao do 27 titula,verovatno nije dominirau?

ODGOVORITE