Смањена казна силоватељу с Мостарца

Апелациони суд у Београду смањио је за шест година казну бившем војном полицајцу Дејану Гојковићу (36) из Беле Цркве.

Србија 26.03.2016 | 19:00
Смањена казна силоватељу с Мостарца

Суд је Гојковића правоснажно осудио на 12 година затвора због четири силовања и три покушаја силовања на Мостарској петљи у Београду између 2010. и 2013. године.

Том одлуком објављеном на сајту суда, преиначена је првостепена пресуда Вишег суда у Београду којом је Гојковић био осуђен на 18 година затвора за иста дела.

У образложењу своје одлуке Апелациони суд је навео да је првостепени суд правилно утврдио све олакшавајуће и отежавајуће околности које су од утицаја на то да казна буде већа или мања.

"Међутим, изречена јединствена казна окривљеном у трајању од 18 година првостепеном пресудом строжа је него што је то са становишта сврхе кажњавања неопходно, на шта се основано у жалби браниоца окривљеног указује", навео је Апелациони суд.

Такође је додао да је казна од 12 година затвора "адекватна тежини извршених кривичних дела и степену кривице окривљеног као учиниоца, те да ће се њоме постићи сврха кажњавања".

Иначе током суђења које је било затворено за јавност, вештак неуропсихијатар је утврдио да Гојковић дела починио свесно, у стању урачунљивости.

Гојковић је током суђења негирао да је нападао и силовао жене код Мостарске петље.

Ухапшен је крајем новембра 2013. када га је из заседе привела инспекторка Трећег одељења београдске полиције Биљана Петров.

Напади су почели 2010, а последњи пут 2013. године, неколико дана након што је покушао да силује једну девојку код Мостарске петље (22). Мете су му биле жене свих старосних доби, па чак и две малолетнице.

Жртве је сачекивао у вечерњим сатима на аутобуским стајалиштима на "Мостару", одакле их је пратио до степеништа која воде ка мосту Газела.

Прилазио им је с леђа, обарао их на земљу, а потом силовао.

Помоћу ДНК трагова који су пронађени на одећи једне жртве, идентификован је Гојковић.

Он је ожењен и отац двоје деце, пренели су раније медији.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Т

26.03.2016 18:56

Значи порука је: силујте од реда, смањиват ћемо вам казне

ОДГОВОРИТЕ