Шта Србија може да понуди Русији?

Србија нема море те се труди да руске туристе привуче историјом, културом, природним лепотама и укусном храном.

Србија 26.03.2016 | 17:20
Шта Србија може да понуди Русији?

Криза али и затварање за руске туристе најпопулранијих дестинација - Египта и Турске су главни разлог што је смањен број одлазака у иностранство на одмор за 40 одсто.

Србија нема море те се труди да руске туристе привуче историјом, културом, природним лепотама и укусном храном. Своју понуду организације из Србије представиле су на 23 међународном сајму туризма у Мосвки.

Егзотичне дестинације и оне популарне. Европа, Азија, Африка. У посебној сали медитеран, а тамо и Србија. Сајам туризма у Москви где се и наша земља труди да се представи и привуче руске туристе.

“Руски туристи на првом месту у Београд затим наше планине Копаоник, заинтересовани за бањски туризам”, каже Марија Лабовић из Туристичке организације Србије.

Туристичка организација је ове године решила да акценат стави на бањски туризам. Атомска и Пролом бања из године у годину бележе пораст руских гостију, а Пролом бања у Русији продаје и своју воду.

“Овде се Пролом вода продаје у апотекама и ту бележимо пораст јесте да је криза утицала али се надамо дугорочно”, каже Радован Раичевић, генерални директор Пролом бање.

Незаобилазна тачка свих путовања Руса је Београд где су им угоститљески радници увек ради.

“Он зна шта хоће и то хоће и да плати. Троше више него што кошта.. и да поједу и да купе и да попију”, каже Слободан Унковић из Туристичке организације Београда.

Руси, ако не иду на море у ол инклузив аранжманима, заправо желе активан одмор на коме ће видети и сазнати и нешто ново.

У 2015. години у Србији је боравило око 41. 500 грађана Русије. То је пад од 16 одсто у односу на претходну годину . Пораст од 20 одсто у јануару ове године, кажу у ТОС-у обећава добру годину.

Извор: Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мозе да понуди

26.03.2016 18:15

Терен за војну базу,где хоце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

к.к.

26.03.2016 19:43

Руси имају све.

ОДГОВОРИТЕ