Šta Srbija može da ponudi Rusiji?

Srbija nema more te se trudi da ruske turiste privuče istorijom, kulturom, prirodnim lepotama i ukusnom hranom.

Srbija 26.03.2016 | 17:20
Šta Srbija može da ponudi Rusiji?

Kriza ali i zatvaranje za ruske turiste najpopulranijih destinacija - Egipta i Turske su glavni razlog što je smanjen broj odlazaka u inostranstvo na odmor za 40 odsto.

Srbija nema more te se trudi da ruske turiste privuče istorijom, kulturom, prirodnim lepotama i ukusnom hranom. Svoju ponudu organizacije iz Srbije predstavile su na 23 međunarodnom sajmu turizma u Mosvki.

Egzotične destinacije i one popularne. Evropa, Azija, Afrika. U posebnoj sali mediteran, a tamo i Srbija. Sajam turizma u Moskvi gde se i naša zemlja trudi da se predstavi i privuče ruske turiste.

“Ruski turisti na prvom mestu u Beograd zatim naše planine Kopaonik, zainteresovani za banjski turizam”, kaže Marija Labović iz Turističke organizacije Srbije.

Turistička organizacija je ove godine rešila da akcenat stavi na banjski turizam. Atomska i Prolom banja iz godine u godinu beleže porast ruskih gostiju, a Prolom banja u Rusiji prodaje i svoju vodu.

“Ovde se Prolom voda prodaje u apotekama i tu beležimo porast jeste da je kriza uticala ali se nadamo dugoročno”, kaže Radovan Raičević, generalni direktor Prolom banje.

Nezaobilazna tačka svih putovanja Rusa je Beograd gde su im ugostitljeski radnici uvek radi.

“On zna šta hoće i to hoće i da plati. Troše više nego što košta.. i da pojedu i da kupe i da popiju”, kaže Slobodan Unković iz Turističke organizacije Beograda.

Rusi, ako ne idu na more u ol inkluziv aranžmanima, zapravo žele aktivan odmor na kome će videti i saznati i nešto novo.

U 2015. godini u Srbiji je boravilo oko 41. 500 građana Rusije. To je pad od 16 odsto u odnosu na prethodnu godinu . Porast od 20 odsto u januaru ove godine, kažu u TOS-u obećava dobru godinu.

Izvor: B92

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Moze da ponudi

26.03.2016 18:15

Teren za vojnu bazu,gde hoce.

ODGOVORITE
Name

k.k.

26.03.2016 19:43

Rusi imaju sve.

ODGOVORITE