Тошић: Питање је тренутка кад ће доћи резултати!

Српски фудбалер Зоран Тошић рекао је да је репрезентација остварила велики помак на мечу са Пољском у односу на раније утакмице.

Фудбал 29.03.2016 | 08:00
Тошић: Питање је тренутка кад ће доћи резултати!

Србија је поражена у пријатељском мечу у Познању, али у екипи радована Ћурчића се слажу да има разлога да се на тај сусрет гледа и са позитивне стране.

Србија данас игра још један пријатељски дуел, од 18 часова са Естонијом у Талину.

“Искрено, ја и даље стојим иза оног што сам рекао после утакмице,а видим да се и саиграчи слажу, а то је да смо остварили велики помак у односу на претходну утакмицу. Меч смо изгубили а по свему приказаном, резултат није реалан, али има помака и треба само да гледамо напред . Ни играчи, ни стручни штаб више не размишљамо о Пољској, окренути смо већ наредном мечу“, истиче Зоран Тошић за званични сајт ФСС.

Он сматра да је за меч са Естонијом потребно поправити реализацију.

„Пре свега завршницу, јер извесно време нас муче голови, не можемо да реализујемо прилике које већ видимо у голу противника. Лопта неће у гол и то је оно што морамо да променимо, а само голови праве разлику. Када њих буде, онда ће доћи и резултати, а то је само питање тренутка.“

Тошић је био одушевљен атмосфером на мечу у Познању.

„Предивна слика, када сам изашао на терен и почео да слушам химну, чуо сам пун стадион како пева хорски, а није било једног навијача без националног обележја. С друге стране свестан сам да ми нисмо остварили њихов резултат, али опет ни ми, ни ви, ни они људи у Србији, немају другу репрезентацију од ове коју би требало да подрже и буду уз њу. Морамо сви да будемо као један и да желимо најбоље нашем фудбалу и репрезентацији, да све то буде на лепшем нивоу и самим тим атмосфера и код нас и код вас ће бити боља.“

Две екипе састају се у уторак у Талину,а последњи меч одиграле су 2011. у квалификацијама за Европско првенство 2011, када је меч завршен 1:1. Тошић каже да не познаје много актуелни састав тог тима.

„Не познајем их много, ових дана ћемо их боље снимити. Прошло је много времена од претходног меча са њима, сигурно да ћемо ићи на победу и учинићемо све да је остваримо.“

Тошић је био један си од актера дуела у коме је Србији поништен гол у 90. минуту утакмице.

„Јесам, водили смо 1:0 и сећам се да сам имао лепу прилику да постигнем други гол који би можда променио даљи ток тих квалификација. Сећам се да је било много хладно, услови много тешки. Не знам шта нас сада очекује, али знам да морамо да победимо“, закључио је Зоран Тошић.

Коментари / 0

Оставите коментар