Tošić: Pitanje je trenutka kad će doći rezultati!

Srpski fudbaler Zoran Tošić rekao je da je reprezentacija ostvarila veliki pomak na meču sa Poljskom u odnosu na ranije utakmice.

Fudbal 29.03.2016 | 08:00
Tošić: Pitanje je trenutka kad će doći rezultati!

Srbija je poražena u prijateljskom meču u Poznanju, ali u ekipi radovana Ćurčića se slažu da ima razloga da se na taj susret gleda i sa pozitivne strane.

Srbija danas igra još jedan prijateljski duel, od 18 časova sa Estonijom u Talinu.

“Iskreno, ja i dalje stojim iza onog što sam rekao posle utakmice,a vidim da se i saigrači slažu, a to je da smo ostvarili veliki pomak u odnosu na prethodnu utakmicu. Meč smo izgubili a po svemu prikazanom, rezultat nije realan, ali ima pomaka i treba samo da gledamo napred . Ni igrači, ni stručni štab više ne razmišljamo o Poljskoj, okrenuti smo već narednom meču“, ističe Zoran Tošić za zvanični sajt FSS.

On smatra da je za meč sa Estonijom potrebno popraviti realizaciju.

„Pre svega završnicu, jer izvesno vreme nas muče golovi, ne možemo da realizujemo prilike koje već vidimo u golu protivnika. Lopta neće u gol i to je ono što moramo da promenimo, a samo golovi prave razliku. Kada njih bude, onda će doći i rezultati, a to je samo pitanje trenutka.“

Tošić je bio oduševljen atmosferom na meču u Poznanju.

„Predivna slika, kada sam izašao na teren i počeo da slušam himnu, čuo sam pun stadion kako peva horski, a nije bilo jednog navijača bez nacionalnog obeležja. S druge strane svestan sam da mi nismo ostvarili njihov rezultat, ali opet ni mi, ni vi, ni oni ljudi u Srbiji, nemaju drugu reprezentaciju od ove koju bi trebalo da podrže i budu uz nju. Moramo svi da budemo kao jedan i da želimo najbolje našem fudbalu i reprezentaciji, da sve to bude na lepšem nivou i samim tim atmosfera i kod nas i kod vas će biti bolja.“

Dve ekipe sastaju se u utorak u Talinu,a poslednji meč odigrale su 2011. u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2011, kada je meč završen 1:1. Tošić kaže da ne poznaje mnogo aktuelni sastav tog tima.

„Ne poznajem ih mnogo, ovih dana ćemo ih bolje snimiti. Prošlo je mnogo vremena od prethodnog meča sa njima, sigurno da ćemo ići na pobedu i učinićemo sve da je ostvarimo.“

Tošić je bio jedan si od aktera duela u kome je Srbiji poništen gol u 90. minutu utakmice.

„Jesam, vodili smo 1:0 i sećam se da sam imao lepu priliku da postignem drugi gol koji bi možda promenio dalji tok tih kvalifikacija. Sećam se da je bilo mnogo hladno, uslovi mnogo teški. Ne znam šta nas sada očekuje, ali znam da moramo da pobedimo“, zaključio je Zoran Tošić.

Komentari / 0

Ostavite komentar