Зашто се Гага крио од Бате Стојковића?

Србија 26.03.2016 | 14:25
Зашто се Гага крио од Бате Стојковића?

Драган Николић, који је недавно преминуо, био је један од највећих и најбољих наших глумац. Он је током свог живота дао велики број интервјуа, а у разговору с новинаром портала надлану.цом испричао је једну интересантну причу приликом његовог летовања на острву Бишево у Далмацији.

"Неколико година заредом смо ишли тамо Драган Зарић, Лепи Заре, његова супруга Мирјана, Милена и ја. На острву, осим нас, није било живе душе. Како на острву није било продавница, Заре и ја смо два-три пута недељно ишли до оближњег Виса у набавку. А на Вису је летовао Бата Стојковић. Није волео море, али је због жене ишао на одмор у Далмацију", рекао је Гага и наставио:

"Заре и ја смо направили поделу посла: једног дана је он одговоран за клопу и пиће, другог ја и тако у круг. Без обзира колико добро планирали, дешавало нам се да нам нешто зафали, најчешће пиће. Иако смо уживали у приватности и дивном амбијенту, није било ни најмање пријатно због чињенице да немамо продавницу у близини. Чамац нам је била једина веза са светом. Обилазили смо Бату кад смо били у набавци на Вису. Запијемо се и онда у чамац назад на Бишево", причао је Николић и додао

:"Како није смео да пије пред супругом, Бата би сео у чамац и довеслао до нас и обично нам све попио. Једно вече, било је богами већ касно, сигурно прошло девет, чујемо га како се дере са обале. Заре и ја одлучимо да се сакријемо, јер су нам остале само три боце вина које нисмо хтели да делимо. Попио би нам све. Али Бата је био намазан. Дозивао нас је десетак минута", рекао је Гага Николић и закључио:“Знам да сте ту, не бојте се попићу само две чаше црвеног”, драо се.

Савезнице је нашао у Мири и Милени. Сео је с њима и причао. Куд ћемо, шта ћемо, придружили смо им се Заре и ја. Попили смо све. Чак и неку ракију из ратних резерви. Молили смо га да остане да спава код нас, али није хтео да чује. Било нас је страх како ће такав по ноћи да весла. Терао нас је да му певамо песме о Дунаву, успут псујући море, док смо га пратили до чамца. Најмешније је у целој причи што је веслао на столици. Ставио је столицу у чамац и тако отишао у ноћ", рекао је Николић.

Извор: Телеграф

Коментари / 0

Оставите коментар