Zašto se Gaga krio od Bate Stojkovića?

Srbija 26.03.2016 | 14:25
Zašto se Gaga krio od Bate Stojkovića?

Dragan Nikolić, koji je nedavno preminuo, bio je jedan od najvećih i najboljih naših glumac. On je tokom svog života dao veliki broj intervjua, a u razgovoru s novinarom portala nadlanu.com ispričao je jednu interesantnu priču prilikom njegovog letovanja na ostrvu Biševo u Dalmaciji.

"Nekoliko godina zaredom smo išli tamo Dragan Zarić, Lepi Zare, njegova supruga Mirjana, Milena i ja. Na ostrvu, osim nas, nije bilo žive duše. Kako na ostrvu nije bilo prodavnica, Zare i ja smo dva-tri puta nedeljno išli do obližnjeg Visa u nabavku. A na Visu je letovao Bata Stojković. Nije voleo more, ali je zbog žene išao na odmor u Dalmaciju", rekao je Gaga i nastavio:

"Zare i ja smo napravili podelu posla: jednog dana je on odgovoran za klopu i piće, drugog ja i tako u krug. Bez obzira koliko dobro planirali, dešavalo nam se da nam nešto zafali, najčešće piće. Iako smo uživali u privatnosti i divnom ambijentu, nije bilo ni najmanje prijatno zbog činjenice da nemamo prodavnicu u blizini. Čamac nam je bila jedina veza sa svetom. Obilazili smo Batu kad smo bili u nabavci na Visu. Zapijemo se i onda u čamac nazad na Biševo", pričao je Nikolić i dodao

:"Kako nije smeo da pije pred suprugom, Bata bi seo u čamac i doveslao do nas i obično nam sve popio. Jedno veče, bilo je bogami već kasno, sigurno prošlo devet, čujemo ga kako se dere sa obale. Zare i ja odlučimo da se sakrijemo, jer su nam ostale samo tri boce vina koje nismo hteli da delimo. Popio bi nam sve. Ali Bata je bio namazan. Dozivao nas je desetak minuta", rekao je Gaga Nikolić i zaključio:“Znam da ste tu, ne bojte se popiću samo dve čaše crvenog”, drao se.

Saveznice je našao u Miri i Mileni. Seo je s njima i pričao. Kud ćemo, šta ćemo, pridružili smo im se Zare i ja. Popili smo sve. Čak i neku rakiju iz ratnih rezervi. Molili smo ga da ostane da spava kod nas, ali nije hteo da čuje. Bilo nas je strah kako će takav po noći da vesla. Terao nas je da mu pevamo pesme o Dunavu, usput psujući more, dok smo ga pratili do čamca. Najmešnije je u celoj priči što je veslao na stolici. Stavio je stolicu u čamac i tako otišao u noć", rekao je Nikolić.

Izvor: Telegraf

Komentari / 0

Ostavite komentar