Дуле о тужбама ''двије Звезде'': Човјек који није гријешио не треба да се плаши!

Тренер Лиможа Душко Вујошевић огласио се пободом тужбе КК Црвена звезда, која га је изненадила, и налога да мора да буде приведен на наредно рочиште!

Кошарка 28.03.2016 | 09:00
Дуле о тужбама ''двије Звезде'': Човјек који није гријешио не треба да се плаши!

Душко Вујошевић мораће да се појави на суду почетком априла у Београду. Судија је наложио и полиција је добила налог да приведе тренера Лиможа 8. априла у судницу на рочишту по тужби КК Црвена звезда.

Вујошевић је за "Вечерње новости" објаснио шта се дешава.

"Свако ко прати спорт у Србији зна разлоге спорења између мене и господина Небојше Човића. То је, с моје тачке гледишта, дијалог који је прешао у сукоб због неравноправног третмана из сфере финансија клубова, пре свега кошаркашких клубова Партизан и Црвена звезда, када су у питању јавна предузећа и спонзори на које власт може да има утицај. Пошто се не бавим правном материјом, нисам хтео да подижем тужбу. Нисам ни размишљао о њој. По информацијама које сам имао, видео сам да је Небојша Човић подигао тужбу против мене. На предлог мог адвоката, подигнута је контратужба, да би спор могао да буде нормално третиран. У једном тренутку адвокат ми је објаснио да постоји предлог да се повуку тужба и контратужба, да се та ствар тако заврши, поготово што сам ја већ био отишао из Партизана. То сам прихватио", изјавио је у Француској за "Вечерње новости" Вујошевић.

Он не крије да је био изненађен када је сазнао да тужба постоји.

"Заиста сам остао изнанађен, када сам схватио да постоји тужба та два клуба, Црвене звезде из Љутице Богдана и Црвене звезде из Железника, по потпуно истим основама, као она Небојше Човића, коју је он повукао. Тако да је његово повлачење жалбе служило само зато да се повуче моја контратужба, а практично су сви њихови аргументи остали у тужбама та два клуба. Већ у самом старту у питању су још једна игра и некоректност".

Вујошевић је објаснио и зашто се није појавио на рочишту.

"Правосуђе треба да се брине о праведности. Схватам да сам овде на послу. То што радим не може да буде разлог да се не појавим на неком рочишту, када су у питању веома озбиљне ствари. Али, када су у питању овакве игре и игрице, то треба да се препозна и у најмању руку да се то рочиште одложи до тренутка када мени посао буде дозволио да будем присутан".

Он је рекао да не размишља о томе да ли ће бити приведен када стигне у Србију.

"О томе, заиста, не размишљам. 'Инсајдер' се није бавио мојом биографијом. Нити сам крао паре с Косова или било какве државне паре, нити сам тукао новинаре, нити сам направио било какав озбиљан прекршај. Улазио сам у вербалне расправе с аргументима који су били и с једне и с друге стране у појединим моментима мало изашли из неког нормалног такта. То је све. Човек који није погрешио не треба да се плаши", поручио је Вујошевић.

Коментари / 0

Оставите коментар