Dule o tužbama ''dvije Zvezde'': Čovjek koji nije griješio ne treba da se plaši!

Trener Limoža Duško Vujošević oglasio se pobodom tužbe KK Crvena zvezda, koja ga je iznenadila, i naloga da mora da bude priveden na naredno ročište!

Košarka 28.03.2016 | 09:00
Dule o tužbama ''dvije Zvezde'': Čovjek koji nije griješio ne treba da se plaši!

Duško Vujošević moraće da se pojavi na sudu početkom aprila u Beogradu. Sudija je naložio i policija je dobila nalog da privede trenera Limoža 8. aprila u sudnicu na ročištu po tužbi KK Crvena zvezda.

Vujošević je za "Večernje novosti" objasnio šta se dešava.

"Svako ko prati sport u Srbiji zna razloge sporenja između mene i gospodina Nebojše Čovića. To je, s moje tačke gledišta, dijalog koji je prešao u sukob zbog neravnopravnog tretmana iz sfere finansija klubova, pre svega košarkaških klubova Partizan i Crvena zvezda, kada su u pitanju javna preduzeća i sponzori na koje vlast može da ima uticaj. Pošto se ne bavim pravnom materijom, nisam hteo da podižem tužbu. Nisam ni razmišljao o njoj. Po informacijama koje sam imao, video sam da je Nebojša Čović podigao tužbu protiv mene. Na predlog mog advokata, podignuta je kontratužba, da bi spor mogao da bude normalno tretiran. U jednom trenutku advokat mi je objasnio da postoji predlog da se povuku tužba i kontratužba, da se ta stvar tako završi, pogotovo što sam ja već bio otišao iz Partizana. To sam prihvatio", izjavio je u Francuskoj za "Večernje novosti" Vujošević.

On ne krije da je bio iznenađen kada je saznao da tužba postoji.

"Zaista sam ostao iznanađen, kada sam shvatio da postoji tužba ta dva kluba, Crvene zvezde iz Ljutice Bogdana i Crvene zvezde iz Železnika, po potpuno istim osnovama, kao ona Nebojše Čovića, koju je on povukao. Tako da je njegovo povlačenje žalbe služilo samo zato da se povuče moja kontratužba, a praktično su svi njihovi argumenti ostali u tužbama ta dva kluba. Već u samom startu u pitanju su još jedna igra i nekorektnost".

Vujošević je objasnio i zašto se nije pojavio na ročištu.

"Pravosuđe treba da se brine o pravednosti. Shvatam da sam ovde na poslu. To što radim ne može da bude razlog da se ne pojavim na nekom ročištu, kada su u pitanju veoma ozbiljne stvari. Ali, kada su u pitanju ovakve igre i igrice, to treba da se prepozna i u najmanju ruku da se to ročište odloži do trenutka kada meni posao bude dozvolio da budem prisutan".

On je rekao da ne razmišlja o tome da li će biti priveden kada stigne u Srbiju.

"O tome, zaista, ne razmišljam. 'Insajder' se nije bavio mojom biografijom. Niti sam krao pare s Kosova ili bilo kakve državne pare, niti sam tukao novinare, niti sam napravio bilo kakav ozbiljan prekršaj. Ulazio sam u verbalne rasprave s argumentima koji su bili i s jedne i s druge strane u pojedinim momentima malo izašli iz nekog normalnog takta. To je sve. Čovek koji nije pogrešio ne treba da se plaši", poručio je Vujošević.

Komentari / 0

Ostavite komentar