Убијен официр за безбједност нуклеарке

Два дана након терористичких напада у Бриселу убијен је официр за безбједност нуклеарне електране у белгијском граду Шарлоа, тврди бриселски дневник "Дернијер ер", позивајући се на локалне полицијске изворе.

Свијет 26.03.2016 | 10:22
Убијен официр за безбједност нуклеарке

"Чувар постројења убијен је у четвртак док је шетао пса. Овај злочин су медији потпуно игнорисали, али су данас локални полицијски извори потврдили да је његова идентификациона картица, која омогућава приступ централи, украдена", наводи лист.

Белгијска штампа је прије два дана писала да су бриселски бомбаши-самоубице Халид и Ибрахим ел Бакрауи планирали и напад на белгијску нуклеарну електрану, али су промијенили план након што им је ухапшен саучесник Салах Абдеслам.

ДХ је навео тада да је прошлонедјељно хапшење Абдеслама, главног осумњиченог за нападе изведене у Паризу у новембру 2015, убрзало планове терориста, преноси "Раша тудеј".

Браћа су, како стоји у тексту белгијског листа, поставила скривену камеру испред куће директора белгијског програма за нуклеарно истраживање.

Снимак који траје "више десетина сати", а на којем је забиљежено кретање шефа белгијског нуклеарног програма, заплијењен је током антитерористичке рације у стану још једног осумњиченог, који припада истој терористичкој ћелији, Мухамеда Бакалија.

Према информацијама истражилаца, до којих је ДХ дошао, браћа Ел Бакрауи су били једини осумњичени за постављање камере.

Докази до којих су власти дошле показују да иста терористичка ћелија стоји иза напада у Паризу, у којима је 13. новембра убијено 130 људи, и иза бомбашких напада на аеродрому и станици метроа у Бриселу у уторак у којима је 31 особа убијена, а 270 их је рањено, додаје ДХ.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар