Добро перите пластичне чаше

Чаше за децу често користе на неодговарајући начин. Проблем настаје када се сипају течности које нису препоручљиве за овакве чаше, на пример густо млеко у праху, сок са пулпом и топли напици.

Здравље 26.03.2016 | 08:19
Добро перите пластичне чаше

Велика прашина се дигла када су две мајке са Квебека, Мари Пјер и Пени Повел, поставиле на Фејсбук профиле фотографије и приче људи који су нашли буђ на пластичним чашама за децу једне француске компаније, па се и произвођач огласио.

- Наша истраживања показују да се чаше за децу често користе на неодговарајући начин. Ако се поштују препоруке у виду течности и чисте по упутству, не постоје проблеми. Проблем настаје када се сипају течности које нису препоручљиве за овакве чаше, на пример густо млеко у праху, сок са пулпом и топли напици. Такође, прљаве чаше не смеју да стоје дуго пре прања - тврди се у саопштењу.

На то су се огласили бројни стручњаци упозоривши родитеље да опасност заиста вреба из пластичних чаша, али да то могу да спрече. Да не би биле извор бактерија и тако узроковале болести, потребно је да их после сваке употребе раставе, добро оперу благим детерџентом и врелом водом и осуше сваки део посебно, пре него што их споје. То ће спречити појаву буђи.

Новости

Коментари / 0

Оставите коментар