Пријатељске: БиХ рутински, Ирци ''пријете'' Србији, дерби Французима!

Змајеви нанијели 415. пораз Луксембургу! Фудбалери Босне и Херцеговине савладали Луксембург 3:0 у пријатељском мечу. Ирска већ прети Србији! Острвљани победили Швајцарску у Даблину 1:0, Француска у гостима боља од Холандије 3:2.

Фудбал 25.03.2016 | 23:30
Пријатељске: БиХ рутински, Ирци ''пријете'' Србији, дерби Французима!

Фудбалери Босне и Херцеговине савладали су Луксембург у гостима 3:0 у пријатељском мечу.

Тако је тим Мехмеда Баждаревића нанио најаком Луксембургу чак 415. пораз у историји.

Осим тог податка са овог меча памтиће се и да су прве минута у дресу репрезентације одиграли бивши фудбалер Борца, а сада бечког Рапида Срђан Граховац, као и капитен ФК Сарајево Харис Дуљевић.

Селектор Мехмед Баждаревић почео је овај сусрет без Миралема Пјанића и Едина Џеке, али није ишло. Чак је у првом полувремену домаћа селекција имала изгледније прилике.

Када је видио да је "ђаво однио шалу" Баждаревић је у другом полувремену убацио двојац из Роме и све је кренуло набоље.

Змајеви су кренули агресивно у другом полувремену, а након центаршута Сушића играч домаћих Шаноа је постигао аутого. Играо се 73. минут.

У сљедећем нападу Џеко је шутирао, а лопта је од Ђурића одбила у гол и то је било то.

Коначних 3:0 поставио је Миралем Пјанић из слободног ударца у финишу меча. Мајсторија играча, који је одрстао у Луксембургу.

Ирска већ прети Србији! Острвљани победили Швајцарску у Даблину 1:0, Француска у гостима боља од Холандије 3:2.

У петак је одиграно још шест пријатељских утакмица у Европи, у склопу припрема за предстојеће Европско првенство у Француској, као и нови квалификациони циклус за Светско првенство у Русији 2018.

Домаћин ЕУРА победио је Холандију у Амстердаму - 3:2 (2:0)!

Ове две селекције биће у истој групи и у квалификацијама за Мундијал, али "лале", финалисти претпрошлог и полуфиналисти прошлог Свтеског првенства, неће учествовати на шампионату "Старог континента". Њихов наредни и то такмичарски окршај заказан је за 10. октобар поново у Холандији.

Увертира у Амстердаму није била добра за наранџасте.

"Триколори" су славили победу, прву после 21 године на тлу Холандије. Француска је повела 2:0 головима Антоана Гризмана и Оливијеа Жируа. Први је мрежу противника начео у шестом минуту, а други је погодио већ у 13.

"Лале" су у другом делу успеле да се врате и да преко Лука де Јонга, после два минута игре од повратка с одмора, и Ибрахима Афелаја у 86. стигну до изједначења.

Да меч добије победника побринуо се Блаз Матуиди само два минута касније.

На утакмици је, наравно, од стране навијача и организатора меча одата почаст Јохану Кројфу, једном од најбољих фудбалера света икада, који је у четвртак у 68. години изгубио битку са канцером.

Први противник Србије у квалификацијама за Мундијал (5. септембар 2016, у Београду), Република Ирска савладала је у Даблину Швајцарску 1:0. Гол одлуке постигао је дефанзивац Астон Виле Киран Кларк након мање од 120 секунди игре.

Пријатељске утакмице:

Јерменија – Белорусија 0:0
Луксембург – Босна и Херцеговина 0:3
Словачка – Летонија 0:0
Ирска – Швајцарска 1:0 (1:0)
Холандија – Француска 2:3 (0:2)

Коментари / 0

Оставите коментар