Prijateljske: BiH rutinski, Irci ''prijete'' Srbiji, derbi Francuzima!

Zmajevi nanijeli 415. poraz Luksemburgu! Fudbaleri Bosne i Hercegovine savladali Luksemburg 3:0 u prijateljskom meču. Irska već preti Srbiji! Ostrvljani pobedili Švajcarsku u Dablinu 1:0, Francuska u gostima bolja od Holandije 3:2.

Fudbal 25.03.2016 | 23:30
Prijateljske: BiH rutinski, Irci ''prijete'' Srbiji, derbi Francuzima!

Fudbaleri Bosne i Hercegovine savladali su Luksemburg u gostima 3:0 u prijateljskom meču.

Tako je tim Mehmeda Baždarevića nanio najakom Luksemburgu čak 415. poraz u istoriji.

Osim tog podatka sa ovog meča pamtiće se i da su prve minuta u dresu reprezentacije odigrali bivši fudbaler Borca, a sada bečkog Rapida Srđan Grahovac, kao i kapiten FK Sarajevo Haris Duljević.

Selektor Mehmed Baždarević počeo je ovaj susret bez Miralema Pjanića i Edina Džeke, ali nije išlo. Čak je u prvom poluvremenu domaća selekcija imala izglednije prilike.

Kada je vidio da je "đavo odnio šalu" Baždarević je u drugom poluvremenu ubacio dvojac iz Rome i sve je krenulo nabolje.

Zmajevi su krenuli agresivno u drugom poluvremenu, a nakon centaršuta Sušića igrač domaćih Šanoa je postigao autogo. Igrao se 73. minut.

U sljedećem napadu Džeko je šutirao, a lopta je od Đurića odbila u gol i to je bilo to.

Konačnih 3:0 postavio je Miralem Pjanić iz slobodnog udarca u finišu meča. Majstorija igrača, koji je odrstao u Luksemburgu.

Irska već preti Srbiji! Ostrvljani pobedili Švajcarsku u Dablinu 1:0, Francuska u gostima bolja od Holandije 3:2.

U petak je odigrano još šest prijateljskih utakmica u Evropi, u sklopu priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo u Francuskoj, kao i novi kvalifikacioni ciklus za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018.

Domaćin EURA pobedio je Holandiju u Amsterdamu - 3:2 (2:0)!

Ove dve selekcije biće u istoj grupi i u kvalifikacijama za Mundijal, ali "lale", finalisti pretprošlog i polufinalisti prošlog Svteskog prvenstva, neće učestvovati na šampionatu "Starog kontinenta". Njihov naredni i to takmičarski okršaj zakazan je za 10. oktobar ponovo u Holandiji.

Uvertira u Amsterdamu nije bila dobra za narandžaste.

"Trikolori" su slavili pobedu, prvu posle 21 godine na tlu Holandije. Francuska je povela 2:0 golovima Antoana Grizmana i Olivijea Žirua. Prvi je mrežu protivnika načeo u šestom minutu, a drugi je pogodio već u 13.

"Lale" su u drugom delu uspele da se vrate i da preko Luka de Jonga, posle dva minuta igre od povratka s odmora, i Ibrahima Afelaja u 86. stignu do izjednačenja.

Da meč dobije pobednika pobrinuo se Blaz Matuidi samo dva minuta kasnije.

Na utakmici je, naravno, od strane navijača i organizatora meča odata počast Johanu Krojfu, jednom od najboljih fudbalera sveta ikada, koji je u četvrtak u 68. godini izgubio bitku sa kancerom.

Prvi protivnik Srbije u kvalifikacijama za Mundijal (5. septembar 2016, u Beogradu), Republika Irska savladala je u Dablinu Švajcarsku 1:0. Gol odluke postigao je defanzivac Aston Vile Kiran Klark nakon manje od 120 sekundi igre.

Prijateljske utakmice:

Jermenija – Belorusija 0:0
Luksemburg – Bosna i Hercegovina 0:3
Slovačka – Letonija 0:0
Irska – Švajcarska 1:0 (1:0)
Holandija – Francuska 2:3 (0:2)

Komentari / 0

Ostavite komentar