Потврда из Њемачке: Клоп хоће Костића у Ливерпулу!

Проблем је репрезентација Србије! Оно по чему се шушкало још у децембру, сада се прича углас...

Фудбал 28.03.2016 | 10:00
Потврда из Њемачке: Клоп хоће Костића у Ливерпулу!

Од наредног лета би заиста могли да гледамо српски Ливерпул. Јирген Клоп је већ капарисао Марка Грујића. Жели да врати Лазара Марковића са позајмице из Фенербахчеа. И даље није остао од Невена Суботића, а колонију Срба би могао да попуни и Филип Костић.

Још прошле зиме се шушкало о овом сценарију, али није било неких релевантних потврда. Све до данас... Билд је лансирао вест да је Јирген Клоп најозбиљније загризао за српског офанзивца из Штутугарта. А када Билд нешто тврди што се тиче фудбалске пијаце, то се обично обистини...

Немачки лист открива и да представници Ливерпула већ две године снимају Костића, као и немачког нападача Кевина Фоланда из Хофенхајма. И Србин је доспео на врх Клопове листе жеља. Млад, брз као стрела, технички поткован... Костић је идеалан за Клопов „геген-пресинг“ у Ливерпулу.

Извесно је да Штутгарт неће успети да задржи Костића јер су још одраније интерес показали Борусија Дортмунд, Шалке и Волфзбург. Трансфер би могао да иде и до 30.000.00 евра.

Али Клоп има један велики проблем... Репрезентацију Србије!

Наиме, Костић не испуњава услове да добије радну дозволу за Енглеску пошто у претходне две године није одиграо 75 одсто утакмица за репрезентацију Србије. Одиргао је само пет од могућих 13 утакмица. Ту су и други критеријуми за добијање радне дозволе, али ни они баш не иду наруку Костићу. Није таленат од посебног значаја па да га препроучи посебна Комисија за добијање радне дозволе. Трећа опција су бодови. Ако играч сакупи четири бода по одређеним критеријумима, онда Комисија може да га препоручи за добијање дозволе. Бодови зависе од новца који буде уложен у Костићев трансфер, односно његову плату.

Уколико Костић уђе међу 25 одсто играча који су оставрили највеће трансфере у претходне две године у Премијер лиги, зарадио би три бода. Исти број бодова би му донело ако би био међу 25 одсто најплаћенијих играча Ливерпула. У том случају би сакупио довољно бодова да добије препоруку за добијање радне дозволе.

Коментари / 0

Оставите коментар