Potvrda iz Njemačke: Klop hoće Kostića u Liverpulu!

Problem je reprezentacija Srbije! Ono po čemu se šuškalo još u decembru, sada se priča uglas...

Fudbal 28.03.2016 | 10:00
Potvrda iz Njemačke: Klop hoće Kostića u Liverpulu!

Od narednog leta bi zaista mogli da gledamo srpski Liverpul. Jirgen Klop je već kaparisao Marka Grujića. Želi da vrati Lazara Markovića sa pozajmice iz Fenerbahčea. I dalje nije ostao od Nevena Subotića, a koloniju Srba bi mogao da popuni i Filip Kostić.

Još prošle zime se šuškalo o ovom scenariju, ali nije bilo nekih relevantnih potvrda. Sve do danas... Bild je lansirao vest da je Jirgen Klop najozbiljnije zagrizao za srpskog ofanzivca iz Štutugarta. A kada Bild nešto tvrdi što se tiče fudbalske pijace, to se obično obistini...

Nemački list otkriva i da predstavnici Liverpula već dve godine snimaju Kostića, kao i nemačkog napadača Kevina Folanda iz Hofenhajma. I Srbin je dospeo na vrh Klopove liste želja. Mlad, brz kao strela, tehnički potkovan... Kostić je idealan za Klopov „gegen-presing“ u Liverpulu.

Izvesno je da Štutgart neće uspeti da zadrži Kostića jer su još odranije interes pokazali Borusija Dortmund, Šalke i Volfzburg. Transfer bi mogao da ide i do 30.000.00 evra.

Ali Klop ima jedan veliki problem... Reprezentaciju Srbije!

Naime, Kostić ne ispunjava uslove da dobije radnu dozvolu za Englesku pošto u prethodne dve godine nije odigrao 75 odsto utakmica za reprezentaciju Srbije. Odirgao je samo pet od mogućih 13 utakmica. Tu su i drugi kriterijumi za dobijanje radne dozvole, ali ni oni baš ne idu naruku Kostiću. Nije talenat od posebnog značaja pa da ga preprouči posebna Komisija za dobijanje radne dozvole. Treća opcija su bodovi. Ako igrač sakupi četiri boda po određenim kriterijumima, onda Komisija može da ga preporuči za dobijanje dozvole. Bodovi zavise od novca koji bude uložen u Kostićev transfer, odnosno njegovu platu.

Ukoliko Kostić uđe među 25 odsto igrača koji su ostavrili najveće transfere u prethodne dve godine u Premijer ligi, zaradio bi tri boda. Isti broj bodova bi mu donelo ako bi bio među 25 odsto najplaćenijih igrača Liverpula. U tom slučaju bi sakupio dovoljno bodova da dobije preporuku za dobijanje radne dozvole.

Komentari / 0

Ostavite komentar