МУП приводи Дулета по тужбама Звезде из Железника и Звезде са Малог Калемегдана?!

Суд затражио привођење бившег тренера Партизана!

Кошарка 27.03.2016 | 21:40
МУП приводи Дулета по тужбама Звезде из Железника и Звезде са Малог Калемегдана?!

Приватне тужбе између кошаркашког тренера Душка Вујошевића и председника Црвене звезде Телеком, Небојше Човића, одавно су повучене, међутим, изгледа да "секире" још нису закопане.

Наиме, Курир пише да је полиција добила налог да 8. априла приведе бившег тренера Партизана због тужби Црвене звезде са Малог Калемегдана и Црвене звезде из Стјепана Супанца.

То је потврдио за београдски лист Вујошевићев адвокат Илија Дражић.

"Наша канцеларија је заступала господина Вујошевића на том рочишту за мирење. Познато је да је тренер у Француској и зато смо тражили одлагање рочишта за јун, кад ће се вратити у Србију. Судија то није прихватио и били смо запрепашћени кад смо чули да инсистира да се Вујошевић приведе за наредно суђење. Тражили смо његово изузеће будући да се не може одредити привођење ако се не приступи рочишту за мирење. Али ако овако остане, полиција ће закуцати на врата Вујошевићевог стана 8. априла у раним јутарњим сатима и узнемирити његову породицу", рекао је Дражић и додао:

"Важно је истаћи да нема основа за привођење и да је то супротно прописима. Уколико се осумњичени не појави на рочишту за помирење, једина последица може бити заказивање главног претреса, а никако привођење. Тако је у складу са Закоником о кривичном поступку".

Тренер Лиможа је поручио да је разочаран одлуком суда.

"Шта да вам кажем, очигледно да судство служи за малтретирање грађана и мобинг. Имао сам поверења у правосудне органе, а онда вам се деси нешто овако. Нисам ја пребијао новинара, па сад да ме приводе", изјавио је Вујошевић за Курир и објаснио:

"Сви знају какав је сукоб у питању. А и познато је ко је у праву. Кад ме је Човић тужио, у консултацији с адвокатом поднео сам противтужбу. Касније је дошло до повлачења тужби између нас, али је остала тужба Црвене звезда из Железника и Црвене звезде из Београда, а за ту тужбу тада нисам знао. Она је на истим основама као и она Човићева. Ја сам о Звезди износио ствари које су биле актуелне и за које сам сматрао да јавност треба да их зна. У тужби сада помињу да сам срозавао углед клуба и смањио кредитну способност, а били су у блокади".

Курир, такође, подсећа на неке Вујошевићеве изјаве које су подигле највише прашине.
"Ваљда је довољан циркус како је настала ова Звезда. Са све УППР и порезом који им је признат на само 2,5 одсто, а пријавили су смешну суму новца..."
"По свим папирима, Црвена звезда је приватни клуб Небојше Човића и како онда држава може да даје паре њима..."
"Како нису имали помоћ државе кад им је прихваћен стечај. Треба да се мења закон о стечају јер је тиме ’оживљен’ вампир..."

Коментари / 0

Оставите коментар