MUP privodi Duleta po tužbama Zvezde iz Železnika i Zvezde sa Malog Kalemegdana?!

Sud zatražio privođenje bivšeg trenera Partizana!

Košarka 27.03.2016 | 21:40
MUP privodi Duleta po tužbama Zvezde iz Železnika i Zvezde sa Malog Kalemegdana?!

Privatne tužbe između košarkaškog trenera Duška Vujoševića i predsednika Crvene zvezde Telekom, Nebojše Čovića, odavno su povučene, međutim, izgleda da "sekire" još nisu zakopane.

Naime, Kurir piše da je policija dobila nalog da 8. aprila privede bivšeg trenera Partizana zbog tužbi Crvene zvezde sa Malog Kalemegdana i Crvene zvezde iz Stjepana Supanca.

To je potvrdio za beogradski list Vujoševićev advokat Ilija Dražić.

"Naša kancelarija je zastupala gospodina Vujoševića na tom ročištu za mirenje. Poznato je da je trener u Francuskoj i zato smo tražili odlaganje ročišta za jun, kad će se vratiti u Srbiju. Sudija to nije prihvatio i bili smo zaprepašćeni kad smo čuli da insistira da se Vujošević privede za naredno suđenje. Tražili smo njegovo izuzeće budući da se ne može odrediti privođenje ako se ne pristupi ročištu za mirenje. Ali ako ovako ostane, policija će zakucati na vrata Vujoševićevog stana 8. aprila u ranim jutarnjim satima i uznemiriti njegovu porodicu", rekao je Dražić i dodao:

"Važno je istaći da nema osnova za privođenje i da je to suprotno propisima. Ukoliko se osumnjičeni ne pojavi na ročištu za pomirenje, jedina posledica može biti zakazivanje glavnog pretresa, a nikako privođenje. Tako je u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku".

Trener Limoža je poručio da je razočaran odlukom suda.

"Šta da vam kažem, očigledno da sudstvo služi za maltretiranje građana i mobing. Imao sam poverenja u pravosudne organe, a onda vam se desi nešto ovako. Nisam ja prebijao novinara, pa sad da me privode", izjavio je Vujošević za Kurir i objasnio:

"Svi znaju kakav je sukob u pitanju. A i poznato je ko je u pravu. Kad me je Čović tužio, u konsultaciji s advokatom podneo sam protivtužbu. Kasnije je došlo do povlačenja tužbi između nas, ali je ostala tužba Crvene zvezda iz Železnika i Crvene zvezde iz Beograda, a za tu tužbu tada nisam znao. Ona je na istim osnovama kao i ona Čovićeva. Ja sam o Zvezdi iznosio stvari koje su bile aktuelne i za koje sam smatrao da javnost treba da ih zna. U tužbi sada pominju da sam srozavao ugled kluba i smanjio kreditnu sposobnost, a bili su u blokadi".

Kurir, takođe, podseća na neke Vujoševićeve izjave koje su podigle najviše prašine.
"Valjda je dovoljan cirkus kako je nastala ova Zvezda. Sa sve UPPR i porezom koji im je priznat na samo 2,5 odsto, a prijavili su smešnu sumu novca..."
"Po svim papirima, Crvena zvezda je privatni klub Nebojše Čovića i kako onda država može da daje pare njima..."
"Kako nisu imali pomoć države kad im je prihvaćen stečaj. Treba da se menja zakon o stečaju jer je time ’oživljen’ vampir..."

Komentari / 0

Ostavite komentar