Славни Ролингстонси стигли на Кубу

Приватним авионом са око 60 техничких радника и чланова породице на Кубу су стигли чланови легендарне групе Ролингстонс уочи историјског бесплатног концерта. Мик Џегер поздравио домаћине на шпанском језику.

Свијет 25.03.2016 | 12:40
Славни Ролингстонси стигли на Кубу

Британски рок бенд Ролингстонс стигао је у престоницу Кубе у четвртак, уочи историјског бесплатног концерта, који ће бити одржан после низа година блокаде њихове музике у овој земљи, пренео је АП.

 Мик Џегер је по доласку у Хавану кратко поздравио Кубанце на шпанском језику и рекао да је срећан што је на острву. Бенд је стигао приватним авионом са око 60 техничких радника и чланова породице.

 "Били смо на многим посебним местима током наше дуге каријере, али ова мисија у Хавани ће бити прекретница за нас, а надамо се и за све наше пријатеље на Куби,", поручио је бенд у саопштењу објављеном пре доласка, уочи концерта који ће бити одржан у хаваском спортском комплексу Сиудад Депортива.

 У јеку кубанске револуције страни бендови као што су Ролингстонси сматрани субверзивним и на радију су били блокирани, а Кубанци су њихову музику слушали у тајности преносећи записе из руке у руку.

Извор: Независне новине

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Стари пси!

25.03.2016 11:59

Сеx & Другс & Роцк & Ролл!

ОДГОВОРИТЕ