Slavni Rolingstonsi stigli na Kubu

Privatnim avionom sa oko 60 tehničkih radnika i članova porodice na Kubu su stigli članovi legendarne grupe Rolingstons uoči istorijskog besplatnog koncerta. Mik Džeger pozdravio domaćine na španskom jeziku.

Svijet 25.03.2016 | 12:40
Slavni Rolingstonsi stigli na Kubu

Britanski rok bend Rolingstons stigao je u prestonicu Kube u četvrtak, uoči istorijskog besplatnog koncerta, koji će biti održan posle niza godina blokade njihove muzike u ovoj zemlji, preneo je AP.

 Mik Džeger je po dolasku u Havanu kratko pozdravio Kubance na španskom jeziku i rekao da je srećan što je na ostrvu. Bend je stigao privatnim avionom sa oko 60 tehničkih radnika i članova porodice.

 "Bili smo na mnogim posebnim mestima tokom naše duge karijere, ali ova misija u Havani će biti prekretnica za nas, a nadamo se i za sve naše prijatelje na Kubi,", poručio je bend u saopštenju objavljenom pre dolaska, uoči koncerta koji će biti održan u havaskom sportskom kompleksu Siudad Deportiva.

 U jeku kubanske revolucije strani bendovi kao što su Rolingstonsi smatrani subverzivnim i na radiju su bili blokirani, a Kubanci su njihovu muziku slušali u tajnosti prenoseći zapise iz ruke u ruku.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Stari psi!

25.03.2016 12:59

Sex & Drugs & Rock & Roll!

ODGOVORITE