Мишковић осуђен на три и по године затвора

Специјални суд прогласио је кривим сина власника Делта холдинга Марка Мишковића за утају пореза и осуђен је на три и по године затвора, јавља репортер Б92.

Србија 25.03.2016 | 11:40
Мишковић осуђен на три и по године затвора

Мишковића ће морати да плати и казну од осам милона динара.

У суду је у току изрицање првостепене пресуде Марку Мишковићу, Милу Ђурашковићу и за још 12 оптужених за злоупотребе са путарским предузећима и крушевачком фабриком мазива.

Како јавља репортер Б92, Мило Ђурашковић проглашен је кривим за злоупотребе у крушевачкој фабрици мазива.

Он је осуђен на седам година затвора и мораће да плати казну од шест милона динара.

Син власника Делта холдинга не присуствује изрицању пресуде, на шта по закону и није обавезан, док су се Ђурашковић и остали оптужени појавили у суду.

Власнику Делта холдинга Мирославу Мишковићу пресуда неће бити изречена на данашњем рочишту, јер се њему по одлуци суда донетој крајем прошле године суди у одвојеном поступку због здравствених разлога и чека се његов опоравак да би се наставило.

Тужилаштво за организовани криминал је за Марка Мишковића предложило десет година затвора и новчану казну од милион динара, због учешћа у пословима којима су оштећена путарска предузећа у Србији, као и за утају пореза.

За власника Нибенс корпорације Мила Ђурашковића, то тужилаштво је предложило казну од 15 година затвора због оштећења путарских предузећа, али и крушевачке фабрике мазива, чији је власник била поменута корпорација, као и новчану казну од милион динара.

За остале оптужене тужилаштво је предложило казне од седам до 12 година затвора, а за двоје оптужених новчану казну од милион динара.

Пресуда ће бити изречена и Дејану Јефтићу, Ристу Ристићу, Бори Јелићу, Браниславу Јовасовићу, Љиљани Костић, Срђану Филиповићу, Милутину Гашевићу, Зорану Михаиловићу, Здравку Рашу, Предрагу Филиповићу, Живојину Петровићу и Јадранки Бадрић.

Против Мишковића, Ђурашковића и још осам оптужених, кривични поступак пред Посебним одељењем Вишег суда покренут је 2012. због оптужби да су оштетили путарска предузећа за више милиона евра. Случај у вези са фабриком мазива из Крушевца покренут је пре поступка против Мишковића.

Мишковић, његов син Марко и Ђурашковић били су ухапшени у децембру 2012. године. Пуштени су да се бране са слободе, уз јемства од више милиона евра, а пасоши су им и даље у судском депозиту, што значи да не могу да напусте боравиште без одобрења суда.

Извор: Б92

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Василије

25.03.2016 12:01

Ајд, Боже помози! Кад ће на ред доћи Боска'

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

25.03.2016 14:02

А ста имас ти од тога сто је он у затвору?!

Name

Хм

25.03.2016 12:22

Смијесно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леандро

25.03.2016 14:02

Победице Сдс у Републици Српској али за 50 или 60 година идемо у нове победе идемо свом снагом у нове победе не дамо Сзп-у да победи јер не смемо да дозволимо да Република Српска падне у оцима света јер није свеједно победицемо и за њих поздрав поразени Сзп :Д

ОДГОВОРИТЕ