Mišković osuđen na tri i po godine zatvora

Specijalni sud proglasio je krivim sina vlasnika Delta holdinga Marka Miškovića za utaju poreza i osuđen je na tri i po godine zatvora, javlja reporter B92.

Srbija 25.03.2016 | 11:40
Mišković osuđen na tri i po godine zatvora

Miškovića će morati da plati i kaznu od osam milona dinara.

U sudu je u toku izricanje prvostepene presude Marku Miškoviću, Milu Đuraškoviću i za još 12 optuženih za zloupotrebe sa putarskim preduzećima i kruševačkom fabrikom maziva.

Kako javlja reporter B92, Milo Đurašković proglašen je krivim za zloupotrebe u kruševačkoj fabrici maziva.

On je osuđen na sedam godina zatvora i moraće da plati kaznu od šest milona dinara.

Sin vlasnika Delta holdinga ne prisustvuje izricanju presude, na šta po zakonu i nije obavezan, dok su se Đurašković i ostali optuženi pojavili u sudu.

Vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću presuda neće biti izrečena na današnjem ročištu, jer se njemu po odluci suda donetoj krajem prošle godine sudi u odvojenom postupku zbog zdravstvenih razloga i čeka se njegov oporavak da bi se nastavilo.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je za Marka Miškovića predložilo deset godina zatvora i novčanu kaznu od milion dinara, zbog učešća u poslovima kojima su oštećena putarska preduzeća u Srbiji, kao i za utaju poreza.

Za vlasnika Nibens korporacije Mila Đuraškovića, to tužilaštvo je predložilo kaznu od 15 godina zatvora zbog oštećenja putarskih preduzeća, ali i kruševačke fabrike maziva, čiji je vlasnik bila pomenuta korporacija, kao i novčanu kaznu od milion dinara.

Za ostale optužene tužilaštvo je predložilo kazne od sedam do 12 godina zatvora, a za dvoje optuženih novčanu kaznu od milion dinara.

Presuda će biti izrečena i Dejanu Jeftiću, Ristu Ristiću, Bori Jeliću, Branislavu Jovasoviću, Ljiljani Kostić, Srđanu Filipoviću, Milutinu Gaševiću, Zoranu Mihailoviću, Zdravku Rašu, Predragu Filipoviću, Živojinu Petroviću i Jadranki Badrić.

Protiv Miškovića, Đuraškovića i još osam optuženih, krivični postupak pred Posebnim odeljenjem Višeg suda pokrenut je 2012. zbog optužbi da su oštetili putarska preduzeća za više miliona evra. Slučaj u vezi sa fabrikom maziva iz Kruševca pokrenut je pre postupka protiv Miškovića.

Mišković, njegov sin Marko i Đurašković bili su uhapšeni u decembru 2012. godine. Pušteni su da se brane sa slobode, uz jemstva od više miliona evra, a pasoši su im i dalje u sudskom depozitu, što znači da ne mogu da napuste boravište bez odobrenja suda.

Izvor: B92

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Vasilije

25.03.2016 13:01

Ajd, Bože pomozi! Kad će na red doći Boska'

ODGOVORITE
Name

Dragan

25.03.2016 15:02

A sta imas ti od toga sto je on u zatvoru?!

Name

Hm

25.03.2016 13:22

Smijesno.

ODGOVORITE
Name

Leandro

25.03.2016 15:02

Pobedice Sds u Republici Srpskoj ali za 50 ili 60 godina idemo u nove pobede idemo svom snagom u nove pobede ne damo Szp-u da pobedi jer ne smemo da dozvolimo da Republika Srpska padne u ocima sveta jer nije svejedno pobedicemo i za njih pozdrav porazeni Szp :D

ODGOVORITE