Знали да су браћа Ел Бакрауи терористи

Браћа Ибрахим и Халид Ел Бакрауи, која су осумњичена за самоубилачке нападе на бриселском аеродрому и метроу, позната су америчким званичнима од раније.

Свијет 25.03.2016 | 10:52
Знали да су браћа Ел Бакрауи терористи

Како је пренела телевизијска мрежа НБЦ они се налазила у базама података САД о терористима,

Двојица неименованих америчких званичника тврде да су браћа Бакрауи наведени у америчким базама података као "потенцијалне терористичке претње" без прецизирања у којој од многих база о терористима су се они налазили, навео је јуче НБЦ.

Пре напада у Бриселу, белгијска браћа имала су обимне досијее са кривичним осудама за крађе аутомобила, пљачке и пуцање на полицајце, пренео је АФП.

Ибрахим ел Бакрауи, прошле године је два пута депортован из Турске, чије власти су своје европске колеге упозориле на своје сумње да се ради о исламистичком борцу.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган изјавио је у среду да је један од бриселских нападача ухваћен у Турској у јуну прошле године, али да је депортован у Белгију на његов захтев.

Извор: Б92

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ОО7

25.03.2016 09:11

Они су их и послали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цаннабис Инхалерс Ассоциатион - ЦИА

25.03.2016 09:49

;-)

Name

абц

25.03.2016 09:30

Ибрахим и Халид јесули им то умјетницка имена.Наравно да су знали они су их и кумовали и зналли су и кад це да буде напад .Све су то њихових руку дјела.Завади па владај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xx

25.03.2016 10:02

Нек треба им јос висе нек виде ста је ислам и ским су се Срби борили деведесети година а они опет оптузују некриве и недузне људе

ОДГОВОРИТЕ