Znali da su braća El Bakraui teroristi

Braća Ibrahim i Halid El Bakraui, koja su osumnjičena za samoubilačke napade na briselskom aerodromu i metrou, poznata su američkim zvaničnima od ranije.

Svijet 25.03.2016 | 10:52
Znali da su braća El Bakraui teroristi

Kako je prenela televizijska mreža NBC oni se nalazila u bazama podataka SAD o teroristima,

Dvojica neimenovanih američkih zvaničnika tvrde da su braća Bakraui navedeni u američkim bazama podataka kao "potencijalne terorističke pretnje" bez preciziranja u kojoj od mnogih baza o teroristima su se oni nalazili, naveo je juče NBC.

Pre napada u Briselu, belgijska braća imala su obimne dosijee sa krivičnim osudama za krađe automobila, pljačke i pucanje na policajce, preneo je AFP.

Ibrahim el Bakraui, prošle godine je dva puta deportovan iz Turske, čije vlasti su svoje evropske kolege upozorile na svoje sumnje da se radi o islamističkom borcu.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je u sredu da je jedan od briselskih napadača uhvaćen u Turskoj u junu prošle godine, ali da je deportovan u Belgiju na njegov zahtev.

Izvor: B92

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

OO7

25.03.2016 09:11

Oni su ih i poslali.

ODGOVORITE
Name

Cannabis Inhalers Association - CIA

25.03.2016 09:49

;-)

Name

abc

25.03.2016 09:30

Ibrahim i Halid jesuli im to umjetnicka imena.Naravno da su znali oni su ih i kumovali i znalli su i kad ce da bude napad .Sve su to njihovih ruku djela.Zavadi pa vladaj.

ODGOVORITE
Name

xx

25.03.2016 10:02

Nek treba im jos vise nek vide sta je islam i skim su se Srbi borili devedeseti godina a oni opet optuzuju nekrive i neduzne ljude

ODGOVORITE