Вријеме за власт СРС, једине неупрљане

Митинг Српске радикалне странке (СРС) којим та партија обележава годишњицу НАТО бомбардовања, али и изражава протест против власти премијера Александра Вучића, као и због пресуде бившем председнику Републике Српске Радовану Караџићу одржан је јуче у Београду.

Србија 25.03.2016 | 09:00
Вријеме за власт СРС, једине неупрљане

На митингу под називом "Народни бунт против Вучићевог режима", више хиљада окупљених носило је заставе са натписом "С вером у бога, слобода или смрт", Српске радикалне странке и Србије, заставе са ликом хашког оптуженика Ратка Младића на којима пише "Српски херој" и са ликом Шешеља.

Активирано је и неколико бакљи пред почетак протеста.

Лидер радикала Војислав Шешељ изјавио је да на изборима 24. априла грађани морају да се изјасне да ли су за Европску унију, у којој су "традиционални непријатељи Србије", или Русију.

"Народу је лако да се определи на овим изборима, јер са једне стране су радикали, патриоте, русофили, храбри и одлучни да изведу народ из кризе, а са друге стране имају евроунијате", рекао је Шешељ на Тргу Републике у Београду.

Он је навео да власт у Србији мора да захтева укидање Хашког трибунала и затражи да се оптужени Срби врате у Србију.

Шешељ је рекао и да је бивши председник РС Радован Караџић, који је данас осуђен на 40 година затвора, осуђен невин само зато што је Србин.

"Ово је пресуда целом српском народу, српској историји и нацији. Хашки трибунал нам кроји нову историју", казао је Шешељ и додао да Трибунал за сва дешавања на Балкану криви само Србе.

Лидер СРС је указао и на неопходност да се Србија дистанцира од НАТО-а који је назвао "злочиначким савезом".

Шешељ је казао и да је Србија видела и како је изгледала власт ДОС-а и власт напредњака "која је још више задужила земљу и увела је у дубљу економску кризу", а да је сада време да виде како изгледа радикалска власт.

"Само су радикали остали неупрљани и необрукани. Странка је јака онолико колико је снага свих вас који нас подржавате. Народе, снаго наша, наш једини газда је српски народ", изјавио је Шешељ.

Он је додао и да неће дозволити изручење троје његових сарадника и страначких колега у Хаг и да ће их "радикали бранити својим телима".

На крају митинга, лидер СРС је позвао окупљене да "достојанствено и мирно" крену у "Марш поноса и пркоса" Булеваром краља Александра до Славије и назад, па је више хиљада окупљених кренуло у шетњу.

Међу паролама су и "НАТО је бацио више бомби на Србију него сви терористи на свету", као и слике са ликом данас осуђеног бившег председника Републике Српске Радована Караџића.

Извор: Н1

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Алеx Јонес

25.03.2016 08:30

Шешеља за владара свих срба!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

25.03.2016 09:09

Јесте да се његово ста пика.Млати празну прицу а народ се лози на оно сто би зелео да цује.Стварност је сасвим другација.Треба бити реалан и признати сам себи неке ствари које су цињенице стварног зивота.Прослост не треба заборавити али се мора окренути будуцности због насе деце.

Name

Ја

25.03.2016 09:18

Па могао би, ладно!

Name

ОО7

25.03.2016 10:13

Кандидоват га за члана Председништва БИХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре007

25.03.2016 11:58

Пишеш глупости.

Name

Војо В

26.03.2016 14:33

Узима Вуцицу гласове с десна и груписе их а без њега на десници би било 10 фракција од којих ни једна не би пресла цензус. Овако це бит јака алтернатива у парламенту ал ниста висе од тога јер је идеје које заступа прегазило вријеме. А и сама Србија је преслаба за неки нови рат и са Хрватском и Мадјарском и свим осталим сусједима. Вуциц је тог свјестан и покусава да се приблизи Њемацкој и западним центрима моци јер га руска макета не би спасила а да Сесељ додје на власт ко зна ста би било

ОДГОВОРИТЕ