Vrijeme za vlast SRS, jedine neuprljane

Miting Srpske radikalne stranke (SRS) kojim ta partija obeležava godišnjicu NATO bombardovanja, ali i izražava protest protiv vlasti premijera Aleksandra Vučića, kao i zbog presude bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću održan je juče u Beogradu.

Srbija 25.03.2016 | 09:00
Vrijeme za vlast SRS, jedine neuprljane

Na mitingu pod nazivom "Narodni bunt protiv Vučićevog režima", više hiljada okupljenih nosilo je zastave sa natpisom "S verom u boga, sloboda ili smrt", Srpske radikalne stranke i Srbije, zastave sa likom haškog optuženika Ratka Mladića na kojima piše "Srpski heroj" i sa likom Šešelja.

Aktivirano je i nekoliko baklji pred početak protesta.

Lider radikala Vojislav Šešelj izjavio je da na izborima 24. aprila građani moraju da se izjasne da li su za Evropsku uniju, u kojoj su "tradicionalni neprijatelji Srbije", ili Rusiju.

"Narodu je lako da se opredeli na ovim izborima, jer sa jedne strane su radikali, patriote, rusofili, hrabri i odlučni da izvedu narod iz krize, a sa druge strane imaju evrounijate", rekao je Šešelj na Trgu Republike u Beogradu.

On je naveo da vlast u Srbiji mora da zahteva ukidanje Haškog tribunala i zatraži da se optuženi Srbi vrate u Srbiju.

Šešelj je rekao i da je bivši predsednik RS Radovan Karadžić, koji je danas osuđen na 40 godina zatvora, osuđen nevin samo zato što je Srbin.

"Ovo je presuda celom srpskom narodu, srpskoj istoriji i naciji. Haški tribunal nam kroji novu istoriju", kazao je Šešelj i dodao da Tribunal za sva dešavanja na Balkanu krivi samo Srbe.

Lider SRS je ukazao i na neophodnost da se Srbija distancira od NATO-a koji je nazvao "zločinačkim savezom".

Šešelj je kazao i da je Srbija videla i kako je izgledala vlast DOS-a i vlast naprednjaka "koja je još više zadužila zemlju i uvela je u dublju ekonomsku krizu", a da je sada vreme da vide kako izgleda radikalska vlast.

"Samo su radikali ostali neuprljani i neobrukani. Stranka je jaka onoliko koliko je snaga svih vas koji nas podržavate. Narode, snago naša, naš jedini gazda je srpski narod", izjavio je Šešelj.

On je dodao i da neće dozvoliti izručenje troje njegovih saradnika i stranačkih kolega u Hag i da će ih "radikali braniti svojim telima".

Na kraju mitinga, lider SRS je pozvao okupljene da "dostojanstveno i mirno" krenu u "Marš ponosa i prkosa" Bulevarom kralja Aleksandra do Slavije i nazad, pa je više hiljada okupljenih krenulo u šetnju.

Među parolama su i "NATO je bacio više bombi na Srbiju nego svi teroristi na svetu", kao i slike sa likom danas osuđenog bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića.

Izvor: N1

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Alex Jones

25.03.2016 09:30

Šešelja za vladara svih srba!

ODGOVORITE
Name

re

25.03.2016 10:09

Jeste da se njegovo sta pika.Mlati praznu pricu a narod se lozi na ono sto bi zeleo da cuje.Stvarnost je sasvim drugacija.Treba biti realan i priznati sam sebi neke stvari koje su cinjenice stvarnog zivota.Proslost ne treba zaboraviti ali se mora okrenuti buducnosti zbog nase dece.

Name

Ja

25.03.2016 10:18

Pa mogao bi, ladno!

Name

OO7

25.03.2016 11:13

Kandidovat ga za člana Predsedništva BIH.

ODGOVORITE
Name

re007

25.03.2016 12:58

Pišeš gluposti.

Name

Vojo V

26.03.2016 15:33

Uzima Vucicu glasove s desna i grupise ih a bez njega na desnici bi bilo 10 frakcija od kojih ni jedna ne bi presla cenzus. Ovako ce bit jaka alternativa u parlamentu al nista vise od toga jer je ideje koje zastupa pregazilo vrijeme. A i sama Srbija je preslaba za neki novi rat i sa Hrvatskom i Madjarskom i svim ostalim susjedima. Vucic je tog svjestan i pokusava da se priblizi Njemackoj i zapadnim centrima moci jer ga ruska maketa ne bi spasila a da Seselj dodje na vlast ko zna sta bi bilo

ODGOVORITE