Бањалука: Пукла гума на авиону 'Аир Сербиа'

На авиону компаније „Аир Сербиа“ који је данас летио на редовној линији Београд - Бањалука пукла је унутрашња гума на точку авиона. Авион је на аеродром у Маховљанима слетио без проблема, а по путнике који треба да иду за Београд ускоро би требало да стигне други авион из Загреба, сазнаје пословни портал ЦАПИТАЛ.ба.

Република Српска 24.03.2016 | 20:56
Бањалука: Пукла гума на авиону 'Аир Сербиа'

По путнике у Бањалуци или у циљу отклањњања квара на овом авиону долази авион „Аир Сербиа“ АТР 72 из Загреба и његово слијетање се очекује 20:45 часова.

Авион на којем је пукла гума слетио је прије три сата и он остаје у Бањалуци док не стигне нови точак. Овај авион је требао искрцати путнике око пола три и око три покупити оне које путују за Београд.

Како ЦАПИТАЛ сазнаје квар је примијетила посада авиона који су пријавили да је пукла једна унутрашња гума на једном од точкова. Путници тај квар нису ни осјетили тако да није било никакве панике.

Директор „Аеродрома“ Бањалука Мирослав Јањић овај проблем је покушао да сакрије од јавности. Он је рекао да да није било пуцања гуме, нити било каквих ситуација који су за бригу.

„Немамо никакве садржаје који упућују на било какав ризичан догађај. Ради се о редовним процедурама када се установи да нешто није потпуно исправно. Онда има наредна процедура која каже да морате сачекати, а за детаље о свему морате позвати „Аир Сербиа“, јер смо ми само аеродромски оператор“, рекао је Јањић.

Он није желио ни да потврди нити да демантује да нови авион долази по путнике у Бањалуку.

„Нема простора за било какву забринутост и ради се о потпуно редовном поступку. Авион је без икаквих проблема слетио. Компанија одлучује којим ће авионом путници ићи за Београд. Ја немам информацију да ће други авион доћи по путнике, као што нећу ни да потврдим да ће летјети овај који је сада на аеродрому. Постоје процедуре које ће установити шта се ради“, казао је Јањић.

Извор: Цапитал

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

НН

24.03.2016 20:40

Директор има преча посла него да се бави авионима,мора се некада појавити и као предсједник комисије за возачке испите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рамп

24.03.2016 20:43

То је тешка оптужба на рачун директора аеродрома. Оно што закон о ваздухопловству стриктно не дозвољава је управо скривање инцидената.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛаВиеЕнРосе

25.03.2016 05:55

Да, али постоје процедуре којима се утврђују чињенице везане за инцидент, док се не утврде, детаљи се не би требали износити у јавност. Директор аеродромског предузећа, по том истом закону, није овлашћен за утврђивање чињеница, па самим тим ни за њихово изношење у јавност.

Name

Хеј бре

24.03.2016 20:48

Тај директор нема три чисте о том послу. За њега пуцање гуме приликом слијетања није ризичан догадјај. Он изјави да се ради о потпуно редовном поступку. Човјек је потпуно луд. Додуше можда новинари нису добро пренијели. Али ако јесу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микаило

24.03.2016 21:48

Какав аеродром, такав и директор. Ради се о цовјеку који је прије рата возио запрезна кола.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Михаило алиас Мухамед

25.03.2016 06:04

Остави ти нас аеродром какав је нас је и добар је бит це само јос бољи, воли ти свој у Сарајеву ако негде летис лети ти из те светске метрополе и нека ти је и свима који негде лете сретно.

Name

Добронамјерни

26.03.2016 09:17

Аеродромска је туга преголема, пукла гума а резервне нема. Има ли гума на стању барем за прецједнички ероплан..??

ОДГОВОРИТЕ