Banjaluka: Pukla guma na avionu 'Air Serbia'

Na avionu kompanije „Air Serbia“ koji je danas letio na redovnoj liniji Beograd - Banjaluka pukla je unutrašnja guma na točku aviona. Avion je na aerodrom u Mahovljanima sletio bez problema, a po putnike koji treba da idu za Beograd uskoro bi trebalo da stigne drugi avion iz Zagreba, saznaje poslovni portal CAPITAL.ba.

Republika Srpska 24.03.2016 | 20:56
Banjaluka: Pukla guma na avionu 'Air Serbia'

Po putnike u Banjaluci ili u cilju otklanjnjanja kvara na ovom avionu dolazi avion „Air Serbia“ ATR 72 iz Zagreba i njegovo slijetanje se očekuje 20:45 časova.

Avion na kojem je pukla guma sletio je prije tri sata i on ostaje u Banjaluci dok ne stigne novi točak. Ovaj avion je trebao iskrcati putnike oko pola tri i oko tri pokupiti one koje putuju za Beograd.

Kako CAPITAL saznaje kvar je primijetila posada aviona koji su prijavili da je pukla jedna unutrašnja guma na jednom od točkova. Putnici taj kvar nisu ni osjetili tako da nije bilo nikakve panike.

Direktor „Aerodroma“ Banjaluka Miroslav Janjić ovaj problem je pokušao da sakrije od javnosti. On je rekao da da nije bilo pucanja gume, niti bilo kakvih situacija koji su za brigu.

„Nemamo nikakve sadržaje koji upućuju na bilo kakav rizičan događaj. Radi se o redovnim procedurama kada se ustanovi da nešto nije potpuno ispravno. Onda ima naredna procedura koja kaže da morate sačekati, a za detalje o svemu morate pozvati „Air Serbia“, jer smo mi samo aerodromski operator“, rekao je Janjić.

On nije želio ni da potvrdi niti da demantuje da novi avion dolazi po putnike u Banjaluku.

„Nema prostora za bilo kakvu zabrinutost i radi se o potpuno redovnom postupku. Avion je bez ikakvih problema sletio. Kompanija odlučuje kojim će avionom putnici ići za Beograd. Ja nemam informaciju da će drugi avion doći po putnike, kao što neću ni da potvrdim da će letjeti ovaj koji je sada na aerodromu. Postoje procedure koje će ustanoviti šta se radi“, kazao je Janjić.

Izvor: Capital

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

NN

24.03.2016 20:40

Direktor ima preča posla nego da se bavi avionima,mora se nekada pojaviti i kao predsjednik komisije za vozačke ispite.

ODGOVORITE
Name

Ramp

24.03.2016 20:43

To je teška optužba na račun direktora aerodroma. Ono što zakon o vazduhoplovstvu striktno ne dozvoljava je upravo skrivanje incidenata.

ODGOVORITE
Name

LaVieEnRose

25.03.2016 05:55

Da, ali postoje procedure kojima se utvrđuju činjenice vezane za incident, dok se ne utvrde, detalji se ne bi trebali iznositi u javnost. Direktor aerodromskog preduzeća, po tom istom zakonu, nije ovlašćen za utvrđivanje činjenica, pa samim tim ni za njihovo iznošenje u javnost.

Name

Hej bre

24.03.2016 20:48

Taj direktor nema tri čiste o tom poslu. Za njega pucanje gume prilikom slijetanja nije rizičan dogadjaj. On izjavi da se radi o potpuno redovnom postupku. Čovjek je potpuno lud. Doduše možda novinari nisu dobro prenijeli. Ali ako jesu...

ODGOVORITE
Name

Mikailo

24.03.2016 21:48

Kakav aerodrom, takav i direktor. Radi se o covjeku koji je prije rata vozio zaprezna kola.

ODGOVORITE
Name

Re Mihailo alias Muhamed

25.03.2016 06:04

Ostavi ti nas aerodrom kakav je nas je i dobar je bit ce samo jos bolji, voli ti svoj u Sarajevu ako negde letis leti ti iz te svetske metropole i neka ti je i svima koji negde lete sretno.

Name

Dobronamjerni

26.03.2016 09:17

Aerodromska je tuga pregolema, pukla guma a rezervne nema. Ima li guma na stanju barem za precjednički eroplan..??

ODGOVORITE