Србачки ватрогасци добили нови камион

Територијална ватрогасна јединица из Српца обновила је возни парк са новим камионом-цистерна захваљујући Светозару Драгојевићу, из Лепенице, који ради као ватрогасац у Ватрогасном друштву из Абтвила код Сент Галену у Швацарској.

Република Српска 24.03.2016 | 20:52
Србачки ватрогасци добили нови камион

Он је за потребе србачких ватрогасаца од овог друштва купио камион-цистерну капацитета 2500 литара воде и 300 литара пјене за гашење пожара, који је прешао свега 20.000 километара.

„Наша обавеза је да обезбједимо скроман износ средстава из општинског буџета како би нашем земљаку хуманитарцу Драгојевићу смањили бар дио трошкова за превоз камиона“, рекао је начелник општине Србац Драго Ћирић. Он је заједно са старјешином ТВЈ Србац Љубом Комадином преузео кључеве камиона од начелника Абтвила Бориса Фсцхиркy, који је, такодје, ватрогасац-волонтер у мјесном друштву.

Ово је седмо ватрогасно возило Територијалне ватрогасне јединице Србац, која има 12 професионалних ватрогасаца.

„Значајно је истаћи да смо уз камион добили и веома вриједну опрему, као што су јарбол са рефлекторима снаге 1000 вати, агрегат за нафту, 2 витла за извлаћење возила са неприступачног терена, заштитне маске и рукавице“, са задовољством истиче старјешина србачких ватрогасаца Љубо Комадина. Први ватрогасац Српца очекује да ће до краја године стићи најављено једно возило од Ватрогасног савеза Републике Српске.

Ватрогасна јединица, према ријечима старјешине Љубе Комадине, достигла је висок степен материјално-техничке и кадовске опремљености за успјешно дјеловање у свим елементарним непогодама. Поред новог камиона-систерне, ова јединица има командно возило „лада“, два навалчна возила „мерцедес“,, два старија камиона-цистерне „фап“капацитета 7.000 литара воде и возило „там“ које служи за допуну цистерни.Годишње у просјеку има 130 интервенција на гашењу пожара.

БН ТВ (С. К.)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

дамир

24.03.2016 21:51

Не дај бозе вецег позара сви би изгорили

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО МИКИЦ

24.03.2016 23:06

Дамире теби гори у главу и без позара!