Srbački vatrogasci dobili novi kamion

Teritorijalna vatrogasna jedinica iz Srpca obnovila je vozni park sa novim kamionom-cisterna zahvaljujući Svetozaru Dragojeviću, iz Lepenice, koji radi kao vatrogasac u Vatrogasnom društvu iz Abtvila kod Sent Galenu u Švacarskoj.

Republika Srpska 24.03.2016 | 20:52
Srbački vatrogasci dobili novi kamion

On je za potrebe srbačkih vatrogasaca od ovog društva kupio kamion-cisternu kapaciteta 2500 litara vode i 300 litara pjene za gašenje požara, koji je prešao svega 20.000 kilometara.

„Naša obaveza je da obezbjedimo skroman iznos sredstava iz opštinskog budžeta kako bi našem zemljaku humanitarcu Dragojeviću smanjili bar dio troškova za prevoz kamiona“, rekao je načelnik opštine Srbac Drago Ćirić. On je zajedno sa starješinom TVJ Srbac Ljubom Komadinom preuzeo ključeve kamiona od načelnika Abtvila Borisa Fschirky, koji je, takodje, vatrogasac-volonter u mjesnom društvu.

Ovo je sedmo vatrogasno vozilo Teritorijalne vatrogasne jedinice Srbac, koja ima 12 profesionalnih vatrogasaca.

„Značajno je istaći da smo uz kamion dobili i veoma vrijednu opremu, kao što su jarbol sa reflektorima snage 1000 vati, agregat za naftu, 2 vitla za izvlaćenje vozila sa nepristupačnog terena, zaštitne maske i rukavice“, sa zadovoljstvom ističe starješina srbačkih vatrogasaca Ljubo Komadina. Prvi vatrogasac Srpca očekuje da će do kraja godine stići najavljeno jedno vozilo od Vatrogasnog saveza Republike Srpske.

Vatrogasna jedinica, prema riječima starješine Ljube Komadine, dostigla je visok stepen materijalno-tehničke i kadovske opremljenosti za uspješno djelovanje u svim elementarnim nepogodama. Pored novog kamiona-sisterne, ova jedinica ima komandno vozilo „lada“, dva navalčna vozila „mercedes“,, dva starija kamiona-cisterne „fap“kapaciteta 7.000 litara vode i vozilo „tam“ koje služi za dopunu cisterni.Godišnje u prosjeku ima 130 intervencija na gašenju požara.

BN TV (S. K.)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

damir

24.03.2016 21:51

Ne daj boze veceg pozara svi bi izgorili

ODGOVORITE
Name

MIHAILO MIKIC

24.03.2016 23:06

Damire tebi gori u glavu i bez pozara!