ЕЛ: Пораз од моћне Локомотиве који неће много бољети Црвену звезду!

Локомотива је, ипак, моћна! Црвено-бели су се дуго добро држали, али на крају су посустали...

 

Кошарка 24.03.2016 | 20:15
ЕЛ: Пораз од моћне Локомотиве који неће много бољети Црвену звезду!

Кошаркаши Црвене звезде нису успели. После пет великих победа остварених током петнаест дана и овереног места у финалу Јадранске лиге тим Дејана Радоњића пао је на испиту у Краснодару, где је Локомотива славила резултатом 86:62 (19:15, 26:20, 21:14, 20:13). И не само славила, већ и надокнадила заостатак од четрнаест поена из меча одиграног крајем јануара у Пиониру, чиме је готово извесно црвено-беле избацила из трке за другу позицију пред почетак четвртфинале Евролиге.

Али, нема се шта замерити црвено-белима. Као последица огромне емотивне, енергетске и психичке потрошње против Панатинаикоса, потом и у Малаги, затим у двомечу са Цедевитом и током бројних пропутованих километара у последње време дошло је бескрвно издање у Локомотивином дому, које је довело до убедљивог пораза.

Можда је и стручни штаб Црвене звезде свесно жртвовао утакмицу у Русији како би што раније обезбедило место у новом финалу регионалног такмичења, али у тиму са Малог Калемегдана могу бити више него задовољни. Јер, у изузетно тешком периоду пулени Дејана Радоњића изашли су као велики победници, са тријумфима који су прво донели предност домаћег терена у полуфиналу плеј-офа АБА лиге, те небеским скоковима дошли на праг историјског успеха у Европи, а онда и у две утакмице сломили евролигаша из Загреба и направили велики корак ка новом учешћу у најјачем континенталном такмичењу.

Уз само дан одмора, који је проведен у селидби из Загреба, преко Београда, до Москве и на крају Краснодара, практично од уводне фазе утакмице било је осетно присуство умора. И то се видело практично на свим играчима који су истрчали на паркет Локомотивиног дома.

Стефан Јовић је грешио више него обично, а његове лопте овог пута нису имале очи. Уосталом, грешке су правили сви понаособ. Чак 22. Превише за једну евролигашку утакмицу. Мајк Цирбес и Квинси Милер нису могли да се изборе са врло спремном одбраном Локоса, која је закључала све путеве до рекета и обруча, па су углавном били искључени из нападачких акција. Марко Гудурић је са неколико сигурних реализација покушао да буде покретачка снага Црвене звезде, баш као и у Малаги недавно. У неколико наврата укључивао се и Таренс Кинзи, али у датим условима, против скупоценог противника који пуца на највише циљеве, црвено-белима фалило је много више од двојице делимично распуцаних играча.

Уз то и тренер домаћег састава Јоргос Барцокас искористио је чак седам дана између две утакмице како би на прави начин припремио екипу за велики изазов и прекинуо малу серију пораза. И то је остварио врло убедљиво. Одбрамбена линија била је затегнута готово до савршенства, а после петнаест минута надмудривања Локомотива је кишом тројки затрпала противнички кош, што је био почетак краја за уморну Звезду. Касније је све била ствар рутине.

За Црвену звезду сада остају још две меч лопте за оверавање пролаза у четвртфинале, а прва следећа биће тек за седам дана, када у Београд стиже - Дарушафака.

На крају у победничком саставу Крис Синглтон имао је 17 п0оена, колико и Ентони Рендолф, док је Малколм Дилејни уписао 12 поена и деве асистенција. Код гостију 13 поена укњижио је Гудурић, а Кинзи је додао 10 кошева. То су уједно била и двојица играча Звезде са двоцифреним учинком.

Група Е, 12. коло

четвртак, 24. март
Локомотива Кубањ – Црвена звезда 86:62
Дарушафака – Панатинаикос у току

петак, 25. март
Цедевита – Фенербахче 19.00
Анадолу Ефес – Уникаха 20.45

Табела:
1. Фенербахче 10/1
2. Локомотива Кубањ 8/4
3. Црвена звезда 7/5
4. Панатинаикос 7/4
5. Анадолу Ефес 5/6
6. Дарушафака 3/8
7. Уникаха 3/8
8. Цедевита 2/9

Коментари / 0

Оставите коментар