EL: Poraz od moćne Lokomotive koji neće mnogo boljeti Crvenu zvezdu!

Lokomotiva je, ipak, moćna! Crveno-beli su se dugo dobro držali, ali na kraju su posustali...

 

Košarka 24.03.2016 | 20:15
EL: Poraz od moćne Lokomotive koji neće mnogo boljeti Crvenu zvezdu!

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli. Posle pet velikih pobeda ostvarenih tokom petnaest dana i overenog mesta u finalu Jadranske lige tim Dejana Radonjića pao je na ispitu u Krasnodaru, gde je Lokomotiva slavila rezultatom 86:62 (19:15, 26:20, 21:14, 20:13). I ne samo slavila, već i nadoknadila zaostatak od četrnaest poena iz meča odigranog krajem januara u Pioniru, čime je gotovo izvesno crveno-bele izbacila iz trke za drugu poziciju pred početak četvrtfinale Evrolige.

Ali, nema se šta zameriti crveno-belima. Kao posledica ogromne emotivne, energetske i psihičke potrošnje protiv Panatinaikosa, potom i u Malagi, zatim u dvomeču sa Cedevitom i tokom brojnih proputovanih kilometara u poslednje vreme došlo je beskrvno izdanje u Lokomotivinom domu, koje je dovelo do ubedljivog poraza.

Možda je i stručni štab Crvene zvezde svesno žrtvovao utakmicu u Rusiji kako bi što ranije obezbedilo mesto u novom finalu regionalnog takmičenja, ali u timu sa Malog Kalemegdana mogu biti više nego zadovoljni. Jer, u izuzetno teškom periodu puleni Dejana Radonjića izašli su kao veliki pobednici, sa trijumfima koji su prvo doneli prednost domaćeg terena u polufinalu plej-ofa ABA lige, te nebeskim skokovima došli na prag istorijskog uspeha u Evropi, a onda i u dve utakmice slomili evroligaša iz Zagreba i napravili veliki korak ka novom učešću u najjačem kontinentalnom takmičenju.

Uz samo dan odmora, koji je proveden u selidbi iz Zagreba, preko Beograda, do Moskve i na kraju Krasnodara, praktično od uvodne faze utakmice bilo je osetno prisustvo umora. I to se videlo praktično na svim igračima koji su istrčali na parket Lokomotivinog doma.

Stefan Jović je grešio više nego obično, a njegove lopte ovog puta nisu imale oči. Uostalom, greške su pravili svi ponaosob. Čak 22. Previše za jednu evroligašku utakmicu. Majk Cirbes i Kvinsi Miler nisu mogli da se izbore sa vrlo spremnom odbranom Lokosa, koja je zaključala sve puteve do reketa i obruča, pa su uglavnom bili isključeni iz napadačkih akcija. Marko Gudurić je sa nekoliko sigurnih realizacija pokušao da bude pokretačka snaga Crvene zvezde, baš kao i u Malagi nedavno. U nekoliko navrata uključivao se i Tarens Kinzi, ali u datim uslovima, protiv skupocenog protivnika koji puca na najviše ciljeve, crveno-belima falilo je mnogo više od dvojice delimično raspucanih igrača.

Uz to i trener domaćeg sastava Jorgos Barcokas iskoristio je čak sedam dana između dve utakmice kako bi na pravi način pripremio ekipu za veliki izazov i prekinuo malu seriju poraza. I to je ostvario vrlo ubedljivo. Odbrambena linija bila je zategnuta gotovo do savršenstva, a posle petnaest minuta nadmudrivanja Lokomotiva je kišom trojki zatrpala protivnički koš, što je bio početak kraja za umornu Zvezdu. Kasnije je sve bila stvar rutine.

Za Crvenu zvezdu sada ostaju još dve meč lopte za overavanje prolaza u četvrtfinale, a prva sledeća biće tek za sedam dana, kada u Beograd stiže - Darušafaka.

Na kraju u pobedničkom sastavu Kris Singlton imao je 17 p0oena, koliko i Entoni Rendolf, dok je Malkolm Dilejni upisao 12 poena i deve asistencija. Kod gostiju 13 poena uknjižio je Gudurić, a Kinzi je dodao 10 koševa. To su ujedno bila i dvojica igrača Zvezde sa dvocifrenim učinkom.

Grupa E, 12. kolo

četvrtak, 24. mart
Lokomotiva Kubanj – Crvena zvezda 86:62
Darušafaka – Panatinaikos u toku

petak, 25. mart
Cedevita – Fenerbahče 19.00
Anadolu Efes – Unikaha 20.45

Tabela:
1. Fenerbahče 10/1
2. Lokomotiva Kubanj 8/4
3. Crvena zvezda 7/5
4. Panatinaikos 7/4
5. Anadolu Efes 5/6
6. Darušafaka 3/8
7. Unikaha 3/8
8. Cedevita 2/9

Komentari / 0

Ostavite komentar