Неправедна пресуда Радовану Караџићу

Првостепена пресуда првом предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу је неправедна и као таква неће допринијети ни правди ни истини о догађајима на овим просторима из 90-тих година прошлог вијека, казао је предсједник Српске демократске странке Младен Босић.

Република Српска 24.03.2016 | 22:49
Неправедна пресуда Радовану Караџићу

Нагласио је да нас пресуда поново оставља у убјеђењу да је Хашки трибунал превасходно политичка институција која има за циљ сатанизацију и дефинисање Срба као главних криваца за протекли рат.

"То потврђује чињеница да су скоро сви злочини над српским народом остали некажњени. Политички врх других народа није осуђиван за те злочине по командној одговорности као што је случај са комплетним тадашњим руководством Срба из Србије, Републике Српске и Хрватске", рекао је предсједник СДС. 

"Жалимо за свим жртвама протеклих сукоба и осуђујемо све злочине који су почињени над недужним жртвама, а посебно оне које су починили припадници нашег народа", поручио је предсједник Босић.

Лидер СДС је изразио наду да ће правда и истина на крају побједити, а да ће власти у Републици Српској и Србији помоћи да се до ње дође на начин на који је Хрватска помогла Готовини и осталима пред Хашким трибуналом у другостепеном поступку.