Nepravedna presuda Radovanu Karadžiću

Prvostepena presuda prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću je nepravedna i kao takva neće doprinijeti ni pravdi ni istini o događajima na ovim prostorima iz 90-tih godina prošlog vijeka, kazao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mladen Bosić.

Republika Srpska 24.03.2016 | 22:49
Nepravedna presuda Radovanu Karadžiću

Naglasio je da nas presuda ponovo ostavlja u ubjeđenju da je Haški tribunal prevashodno politička institucija koja ima za cilj satanizaciju i definisanje Srba kao glavnih krivaca za protekli rat.

"To potvrđuje činjenica da su skoro svi zločini nad srpskim narodom ostali nekažnjeni. Politički vrh drugih naroda nije osuđivan za te zločine po komandnoj odgovornosti kao što je slučaj sa kompletnim tadašnjim rukovodstvom Srba iz Srbije, Republike Srpske i Hrvatske", rekao je predsjednik SDS. 

"Žalimo za svim žrtvama proteklih sukoba i osuđujemo sve zločine koji su počinjeni nad nedužnim žrtvama, a posebno one koje su počinili pripadnici našeg naroda", poručio je predsjednik Bosić.

Lider SDS je izrazio nadu da će pravda i istina na kraju pobjediti, a da će vlasti u Republici Srpskoj i Srbiji pomoći da se do nje dođe na način na koji je Hrvatska pomogla Gotovini i ostalima pred Haškim tribunalom u drugostepenom postupku.