Зашто бојење косе каном може бити опасно

Када су у питању наши третмани љепоте, често не размишљамо о састојцима који се налазе у производима. Но, недавно искуство Чемсе Армстронг ће нас натјерати да размислимо два пута прије нешто урадимо и не провјеримо састојке.

Здравље 24.03.2016 | 17:00
Зашто бојење косе каном може бити опасно

Армстронг је доживјела трауматично искуство с бојењем косе. Испоставило се да је алергична на Парапхенyленедиамине (ППД) који садрже многи производи за бојење косе. "Више од двије трећине боје за косу садрже ППД или сличне хемикалије", објаснила је Армстронг, додајући како је због тога потражила које би могле бити природне опције.

Када ју је дерматолог посавјетовао да покуша обојити косу каном, тада је позвала један салон у Остину да би упитала о процесу бојења каном. Радница јој је казала да је кана природна и сигурна, након чега је Армстронг одлучила да закаже термин.

Када је ушла у салон, рекла је радници о ранијим алергијским реакцијама на боје за косу, тако да су је тестирали. Након што се 30 минута није дешавала реакција, наставили су са бојењем. Армстронг је морала држати боју на глави два до четири сата, а косу је требала опрати кући.

Одмах по напуштању салона, Армстронг је осјетила како јој скалп гори, након чега јој је лице почело натицати, очи су јој се затвориле и стање се наставило погоршавати како је вријеме одмицало и то чак и након што је опрала косу.

Армстронг је завршила код љекара, но ништа није побољшало њену ситуацију тако да је морала отићи у Хитну помоћ јер није могла отворити очи.

Болничко особље је помогло те је послата кући.

"Још нисам сто посто сигурна. Слаба сам и веома уморна. Не знам која марка кане је била јер сам то радила у салону. Власница још није ступила у контакт са мном. Сада сам фокусирана на своје здравље", казала је за Yахоо Беаутy.

Армстронг је о свом искуству говорила у видеу на YоуТубеу те је казала како се осјећа да су је лагали у салону.

Yахоо Беаутy је контактирао салон како би добили реакцију на шта су им казали како "понекад добијају кану од фирме Wхоле Фоодс, а некад из Индије, тако да заиста не знају шта је у питању".

Н1

Коментари / 0

Оставите коментар