Вучић се уписао у Књигу жалости

Председник Владе Србије Александар Вучић уписао се данас у Књигу жалости у белгијској амбасади у Београду, отвореној поводом терористичких напада у Бриселу.

Србија 24.03.2016 | 10:45
Вучић се уписао у Књигу жалости

Премијер Вучић је у име Владе Србије и у лично име изразио најдубље саучешће породицама настрадалих у терористичком акту у Бриселу, у пријатељској Белгији.

Вучић се уписао у Књигу жалости у белгијској амбасади

"Србија је ужаснута монструозношћу оних који су сејали смрт на бриселском аеродрому и у метроу и клања се дубоко погинулима", написао је Вучић.

Премијер је навео да је убеђен да ће цивилизовани свет смоћи снаге да победи највећу пошаст савременог доба, а то су тероризам и бесмислено и дивљачко убијање људи.

"Белгија ће увек бити у срцу нашег народа, а сигуран сам да ће живот победити веснике смрти и да ће будућност припасти онима који бране елементарне принципе слободе и демократије", написао је Вучић.

У терористичким нападима пре два дана најмање 31 особа је погинула, а најмање 270 повређено.

Влада Белгије објавила је тродневну жалост, а грађани Србије се и данас од 10 до 14 сати могу уписивати у Књигу жалости која је отворена у белгијској амбасади.

(РТС)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

посматрац

24.03.2016 11:19

Е мој Вуцицу, напад јесте за осуду нисам цуо да се неко из Белгије и Француске или Немацке у писао у Књигу залости у амбасадама Србије када су поводом Нато агресије на суверену дрзаву нелегитимно од стране Натоа убијана српске деце,зене,мајки,трудница,радника,војника ,полицајца.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

24.03.2016 12:17

Ја помислио да се Вучић уписао у Књигу Жалости за изгинулим грађанима С.Р. Југославије од НАТО бомбардовања!