Vučić se upisao u Knjigu žalosti

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić upisao se danas u Knjigu žalosti u belgijskoj ambasadi u Beogradu, otvorenoj povodom terorističkih napada u Briselu.

Srbija 24.03.2016 | 10:45
Vučić se upisao u Knjigu žalosti

Premijer Vučić je u ime Vlade Srbije i u lično ime izrazio najdublje saučešće porodicama nastradalih u terorističkom aktu u Briselu, u prijateljskoj Belgiji.

Vučić se upisao u Knjigu žalosti u belgijskoj ambasadi

"Srbija je užasnuta monstruoznošću onih koji su sejali smrt na briselskom aerodromu i u metrou i klanja se duboko poginulima", napisao je Vučić.

Premijer je naveo da je ubeđen da će civilizovani svet smoći snage da pobedi najveću pošast savremenog doba, a to su terorizam i besmisleno i divljačko ubijanje ljudi.

"Belgija će uvek biti u srcu našeg naroda, a siguran sam da će život pobediti vesnike smrti i da će budućnost pripasti onima koji brane elementarne principe slobode i demokratije", napisao je Vučić.

U terorističkim napadima pre dva dana najmanje 31 osoba je poginula, a najmanje 270 povređeno.

Vlada Belgije objavila je trodnevnu žalost, a građani Srbije se i danas od 10 do 14 sati mogu upisivati u Knjigu žalosti koja je otvorena u belgijskoj ambasadi.

(RTS)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

posmatrac

24.03.2016 11:19

E moj Vucicu, napad jeste za osudu nisam cuo da se neko iz Belgije i Francuske ili Nemacke u pisao u Knjigu zalosti u ambasadama Srbije kada su povodom Nato agresije na suverenu drzavu nelegitimno od strane Natoa ubijana srpske dece,zene,majki,trudnica,radnika,vojnika ,policajca.....

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

24.03.2016 12:17

Ја помислио да се Вучић уписао у Књигу Жалости за изгинулим грађанима С.Р. Југославије од НАТО бомбардовања!