Знате оно о Шкотима цицијама? Е, па, ево доказа да је тако!

Сент Мирен плаћао играча фунту недељно и одбијао да га пусти на студије! Срећом, држава је тамо мало уређенија, па ће клуб морати да плаћа пенале!

Фудбал 28.03.2016 | 08:40
Знате оно о Шкотима цицијама? Е, па, ево доказа да је тако!

Кажу да је у питању народ који баш и није широке руке. Али је бар држава сређена, па народ има коме да се обрати. Сент Мирен је тако принуђен да се нагоди са некадашњим фудбалером омладинског тима. Клупски грех? То што је играча плаћао испод законског минимума.

Управа Сент Мирена је, ваљда руководећи се оном старом "треба да ти је част што си на терену", мислила да ће Кијерана Дорана подмирити са платом од фунте недељно. Једне фунте. Доран се чак и није бунио, али када је после неког времена схватио да се од фудбала неће хлеба најести и када је решио да све батали како би студирао, Сент Мирен је одбио да га ослободи уговорних обавеза?!

Изгледа да је Доран, ипак, паметан момчић, обратио се надлежним органима, па је Сент Мирен принуђен да му исплати 1.200 фунти, односно око 1.500 евра, на име казне. И нимало не треба да вам буде жао клуба, јер је и ту једну фунту недељно Дорану исплаћивао само првих седам месеци. После тога - ништа.

Иначе, у Шкотској закон обавезује послодавце да запослене старе од 16 до 18 година плаћају барем 2.73 фунте (око 3,4 евра). По сату наравно.

Еееее!!! Кад ће тако и код нас?!

Коментари / 0

Оставите коментар