Znate ono o Škotima cicijama? E, pa, evo dokaza da je tako!

Sent Miren plaćao igrača funtu nedeljno i odbijao da ga pusti na studije! Srećom, država je tamo malo uređenija, pa će klub morati da plaća penale!

Fudbal 28.03.2016 | 08:40
Znate ono o Škotima cicijama? E, pa, evo dokaza da je tako!

Kažu da je u pitanju narod koji baš i nije široke ruke. Ali je bar država sređena, pa narod ima kome da se obrati. Sent Miren je tako prinuđen da se nagodi sa nekadašnjim fudbalerom omladinskog tima. Klupski greh? To što je igrača plaćao ispod zakonskog minimuma.

Uprava Sent Mirena je, valjda rukovodeći se onom starom "treba da ti je čast što si na terenu", mislila da će Kijerana Dorana podmiriti sa platom od funte nedeljno. Jedne funte. Doran se čak i nije bunio, ali kada je posle nekog vremena shvatio da se od fudbala neće hleba najesti i kada je rešio da sve batali kako bi studirao, Sent Miren je odbio da ga oslobodi ugovornih obaveza?!

Izgleda da je Doran, ipak, pametan momčić, obratio se nadležnim organima, pa je Sent Miren prinuđen da mu isplati 1.200 funti, odnosno oko 1.500 evra, na ime kazne. I nimalo ne treba da vam bude žao kluba, jer je i tu jednu funtu nedeljno Doranu isplaćivao samo prvih sedam meseci. Posle toga - ništa.

Inače, u Škotskoj zakon obavezuje poslodavce da zaposlene stare od 16 do 18 godina plaćaju barem 2.73 funte (oko 3,4 evra). Po satu naravno.

Eeeee!!! Kad će tako i kod nas?!

Komentari / 0

Ostavite komentar