Јиргене, боље немој у Европу с тим тимом - обрукаћеш се!

Звучи невероватно, али тимови који на жребу буду извукли Ливерпул можда ће се чак и обрадовати таквом исходу!

Фудбал 01.04.2016 | 19:20
Јиргене, боље немој у Европу с тим тимом - обрукаћеш се!

Ршум у најави или потпуна незаинтересованост челних људи Ливерпула за Лигу Европе? Јирген Клоп ће у сваком случају бити на мукама ако се Редси којим случајем домогну места које значи и квалификације за Лигу Европе. Јер у том тренутку, Ливерпул ће бити далеко од Европе.

Управа клуба је из финансијских разлога договорила учешће на уносном Ај-Си-Сиси (ИЦЦ) турниру у САД, а тај финансијски подстицај можда ће доћи по нешто вишој цени од оне које су на Енфилду планирали да плате. Екипа, наиме, у Калофорнији има заказане утакмице са Челсијем 27. јула, Миланом три дана касније и Барселоном 4. августа, док су квалификације зе Лигу Европе - треће коло -заказане за 28. јул и опет тај 4. август.

Дакле, ни теоретски изводљиво! Барем не у најјачем саставу, а извођење највећих асова обавеза је свих учесника ИЦЦ турнира по слову уговора. Притом, Европско првенство у Француској се завршава тек 10. јула, па ће репрезентативци чије земље догурају до завршенице свакако морати да добију продужен одмор.

Ливерпул је тренутно девети на табели. Петопласирани тим сигурно иде у групну фазу Лиге Европе, као и освајач ФА купа под условом да се кроз првенство није домогао Лиге шампиона. Манчестер Сити је освајањем Лига купа капарисао барем треће коло квалификација за Лигу Европе. Али ако оде у Лигу шампиона, што је сасвим могуће, место у квалификацијама за Лигу Европе препустиће шестом или чак и седмом на табели у зависности од исхода у ФА купу.

Ливерпулу је тако можда и боље да остане на прихватљивој удаљености (седмопласирани Саутемптон само је три бода испред). Да не би случајно дошао у непријатну ситуацију да му неко отресе резервну екипу. Кад је већ прва постава морала преко баре за новцем.

Коментари / 0

Оставите коментар