Jirgene, bolje nemoj u Evropu s tim timom - obrukaćeš se!

Zvuči neverovatno, ali timovi koji na žrebu budu izvukli Liverpul možda će se čak i obradovati takvom ishodu!

Fudbal 01.04.2016 | 19:20
Jirgene, bolje nemoj u Evropu s tim timom - obrukaćeš se!

Ršum u najavi ili potpuna nezainteresovanost čelnih ljudi Liverpula za Ligu Evrope? Jirgen Klop će u svakom slučaju biti na mukama ako se Redsi kojim slučajem domognu mesta koje znači i kvalifikacije za Ligu Evrope. Jer u tom trenutku, Liverpul će biti daleko od Evrope.

Uprava kluba je iz finansijskih razloga dogovorila učešće na unosnom Aj-Si-Sisi (ICC) turniru u SAD, a taj finansijski podsticaj možda će doći po nešto višoj ceni od one koje su na Enfildu planirali da plate. Ekipa, naime, u Kaloforniji ima zakazane utakmice sa Čelsijem 27. jula, Milanom tri dana kasnije i Barselonom 4. avgusta, dok su kvalifikacije ze Ligu Evrope - treće kolo -zakazane za 28. jul i opet taj 4. avgust.

Dakle, ni teoretski izvodljivo! Barem ne u najjačem sastavu, a izvođenje najvećih asova obaveza je svih učesnika ICC turnira po slovu ugovora. Pritom, Evropsko prvenstvo u Francuskoj se završava tek 10. jula, pa će reprezentativci čije zemlje doguraju do završenice svakako morati da dobiju produžen odmor.

Liverpul je trenutno deveti na tabeli. Petoplasirani tim sigurno ide u grupnu fazu Lige Evrope, kao i osvajač FA kupa pod uslovom da se kroz prvenstvo nije domogao Lige šampiona. Mančester Siti je osvajanjem Liga kupa kaparisao barem treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Ali ako ode u Ligu šampiona, što je sasvim moguće, mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope prepustiće šestom ili čak i sedmom na tabeli u zavisnosti od ishoda u FA kupu.

Liverpulu je tako možda i bolje da ostane na prihvatljivoj udaljenosti (sedmoplasirani Sautempton samo je tri boda ispred). Da ne bi slučajno došao u neprijatnu situaciju da mu neko otrese rezervnu ekipu. Kad je već prva postava morala preko bare za novcem.

Komentari / 0

Ostavite komentar