Мајами: Лајовић преслишао Американца и заказао дуел са Чилићем!

Душан Лајовић је успешно стартовао на турниру у Мајамију пошто је био бољи од Американца Дениса Новикова 6:1, 7:6 (7:5). Новак Ђоковић био је слободан у првом колу Мајамија, у другом ће играти против Кајла Едмунда.

Тенис 23.03.2016 | 21:00
Мајами: Лајовић преслишао Американца и заказао дуел са Чилићем!

За пласман у друго коло нашем тенисеру је било потребно мало више од једног сата да савлада 153. играча света. Он је одлично почео, повео 3:0 и тада је готово одлучен победник првог сета. Тако је и било, па је наш тенисер у седмом гему искористио четврту сет лопту.

У другом је Американац пружио јачи отпор. Лајовић је у петом гему направио брејк, повео 3:2, а потом и 4:2. Чинило се да је тада преломио меч у своју корист. Ипак, Новиков је узвратио у десетом гему када је направио брејк, иако је Лајовић имао меч лопту. Одлучивао је тај-брејк који је у потпуности протекао у знаку српског играча који је повео 5:1, али је дозволио Американцу да приђе на 6:5. Ипак, сада није допустио преокет искористивши трећу меч лопту.

Већ у другом колу чека га велики изазов јер ће му противник бити 11. носилац Марин Чилић из Хрватске.

Новак Ђоковић био је слободан у првом колу Мајамија, у другом ће играти против Кајла Едмунда.

Он је са 6:4, 5:7, 7:6 (6) победио Јирија Веселог, па ће први пут у каријери имати прилику да игра против светског "броја 1".

Едмунд је 21-годишњи тенисер, који тренутно заузима 87. место АТП листе. Висок је 183 центиметра, игра десном руком попут Ђоковића, а на Индијан Велсу није се прославио, испао је на старту поразом од Гвида Пеље.

Коментари / 0

Оставите коментар