Majami: Lajović preslišao Amerikanca i zakazao duel sa Čilićem!

Dušan Lajović je uspešno startovao na turniru u Majamiju pošto je bio bolji od Amerikanca Denisa Novikova 6:1, 7:6 (7:5). Novak Đoković bio je slobodan u prvom kolu Majamija, u drugom će igrati protiv Kajla Edmunda.

Tenis 23.03.2016 | 21:00
Majami: Lajović preslišao Amerikanca i zakazao duel sa Čilićem!

Za plasman u drugo kolo našem teniseru je bilo potrebno malo više od jednog sata da savlada 153. igrača sveta. On je odlično počeo, poveo 3:0 i tada je gotovo odlučen pobednik prvog seta. Tako je i bilo, pa je naš teniser u sedmom gemu iskoristio četvrtu set loptu.

U drugom je Amerikanac pružio jači otpor. Lajović je u petom gemu napravio brejk, poveo 3:2, a potom i 4:2. Činilo se da je tada prelomio meč u svoju korist. Ipak, Novikov je uzvratio u desetom gemu kada je napravio brejk, iako je Lajović imao meč loptu. Odlučivao je taj-brejk koji je u potpunosti protekao u znaku srpskog igrača koji je poveo 5:1, ali je dozvolio Amerikancu da priđe na 6:5. Ipak, sada nije dopustio preoket iskoristivši treću meč loptu.

Već u drugom kolu čeka ga veliki izazov jer će mu protivnik biti 11. nosilac Marin Čilić iz Hrvatske.

Novak Đoković bio je slobodan u prvom kolu Majamija, u drugom će igrati protiv Kajla Edmunda.

On je sa 6:4, 5:7, 7:6 (6) pobedio Jirija Veselog, pa će prvi put u karijeri imati priliku da igra protiv svetskog "broja 1".

Edmund je 21-godišnji teniser, koji trenutno zauzima 87. mesto ATP liste. Visok je 183 centimetra, igra desnom rukom poput Đokovića, a na Indijan Velsu nije se proslavio, ispao je na startu porazom od Gvida Pelje.

Komentari / 0

Ostavite komentar