Жал у Цедевити: Неуспјешна сезона!

Младен Вебер отворено је у разговору за "Јутарњи лист" сабрао своје утиске након пораза од Звезде.

Кошарка 25.03.2016 | 08:20
Жал у Цедевити: Неуспјешна сезона!

Кошаркаши Цедевите спуштених глава напустили су загребачки Дом спортова у уторак, елиминисани из двомеча који је у највећој мери и једнима и другима одређивао успешност ове сезоне, без обзира на пласман оба тима у Топ 16 Евролиге.

Цедевита је ове сезоне показала да има снажан састав, да игра јако организовано и да је у стању да се супротстави и фаворитима - поготово на страни, јер је ван Загреба побеђивала Ефес, Армани, али и Црвену звезду Телеком.

Међутим, у најважнијем периоду такмичарске године, хрватски шампион остао је без снаге да настави у истом ритму, па је упао у серију лоших резултата, која и даље траје.

Почев од гостовања Локомотиви Кубањ у Краснодару, 25. фебруара, а закључно са синоћном утакмицом против Звезде, екипа Вељка Мршића доживела је седам пораза у последњих осам утакмица.

Неуспехом на гостовању Партизану, Цедевита је остала без шансе да уђе у полуфиналну серију са предношћу домаћег терена. Затим се поразима од Дарушафаке, Уникахе и Звезде опростила и од борбе за четвртфинале Евролиге, с тим да је прошле недеље покушала да трећи пут ове сезоне победи Ефес и да изненади у Турској, али је посустала у финишу.

У протекла 24 сата, разјашњено је да ће Цедевита следеће године играти у Еврокупу и да први пут од 2013. неће учествовати у борби за титулу регионалног првака, у коју се Звезда пласирала двокораком.

Због тога, директор Загрепчана Младен Вебер изјавио је у Дому спортова:

"Жалостан сам, бескрајно сам тужан, али Црвена звезда је вечерас била боља. Не могу рећи ништа друго осим да смо имали премало расположених играча, те како је резултат зато био такав. Рекао бих да смо полуфинале изгубили у Београду. Све би било другачије да смо победили у првој утакмици, а требали смо", изјавио је он "Јутарњем листу".

Упитан да извуче закључак из ове сезоне, с обзиром на то да Цедевита није направила најављивани искорак на регионалној сцени, објаснио је:

"Прерано је за оцењивање, али из перспективе циљева које смо летос зацртали, ова сезона је неуспешна. Не треба од тога бежати. Зацртали смо корак више, а у регионалној лиги смо направили корак уназад".

У тешкој вечери за свој клуб, нашао је и један позитиван утисак - пуну дворану Дома спортова.

"Имали смо крцату дворану и лепу атмосферу, али ипак ми је мало жао због тога што није ни близу атмосфере каква влада у Београду", подвукао је Вебер.

Цедевиту до краја Топ 16 фазе Евролиге очекују утакмице против Фенербахчеа у Загребу, Панатинаикоса у Атини и Црвене звезде Телеком на истом месту где су се и синоћ срели. Потом ће се посветити домаћем првенству и прављењу планова за нову сезону.

Коментари / 0

Оставите коментар